Deca su naš najdragoceniji dar, a njihov svet je prepun emocija, maštovitosti i neizmerne energije. Kao odrasli, često smo preokupirani svakodnevnim obavezama i izazovima, ali upravo deca nas podsećaju na jednostavne, a istovremeno duboke vrednosti života. Njihova potreba da ih neko sluša, razume i bude tu za njih nije samo izraz zavisnosti, već dubokog poverenja koje nas podstiče da budemo najbolja verzija sebe.

CEDEVITA_SOS_pop-6.jpg
Promo 

Kroz umetnost i kreativnost, deca pronalaze jedinstven način da izraze ono što osećaju i misle. Crtež, pesma ili igra nisu samo zabava; to su prozori u njihov unutrašnji svet, u njihove snove, strahove i nade. Umetnost omogućava deci da se nose s izazovima, da kanališu svoje emocije i da, kroz kreativno izražavanje, izgrade svoj identitet. Ona im daje slobodu da budu ono što jesu, bez straha od osude, i da svoju poruku prenesu svetu na način koji samo oni mogu. Ako do sada niste čuli, znajte da postoji i “Vodič kreativnosti“ koji možete naći na edukativnoj platformi budidobrobudice.com i sigurno će vam biti od pomoći kako da i sami primenite određene kreativne tehnike u svom svakodnevnom životu.

CEDEVITA_SOS_pop-21.jpg
Promo 

Možemo mnogo toga da naučimo od dece

Brojna istraživanja su prepoznala umetnost kao moćan alat za razvoj emocionalne inteligencije kod dece. Kroz kreativne aktivnosti, deca uče da prepoznaju i imenuju svoje emocije, da se nose s frustracijama, ali i da razvijaju empatiju prema drugima. U tom procesu, i mi odrasli imamo mnogo toga da naučimo. Njihove oči, slobodne od predrasuda i ograničenja, često vide ono što mi ne primećujemo. Njihova iskrenost i neposrednost nas podsećaju na jednostavne istine koje smo možda zaboravili.

Zato je na nama da budemo prisutni, da slušamo, podržimo i ohrabrimo decu da se izraze na način koji im je prirodan. Ako im damo glas i prostor da pokažu svoj optimizam i kreativnost, ne samo da ćemo pomoći njima da rastu, već ćemo inspirisati i čitave generacije. Njihova kreativna energija može osvetliti svet, a mi odrasli treba da budemo tu da taj plamen održimo i podržimo. Kroz umetnost, deca nam govore o svom svetu – na nama je da ih čujemo i učimo od njih.

CEDEVITA_SOS_pop-4.jpg
Promo 

Cedevita podržava klinCE kreativCE, podržite i vi!

Zato je Cedevita odlučila da podrži klinCE kreativCE, decu koju kroz svoje programme pomaže humanitarna organizacija SOS Dečija sela Srbija, u sklopu kampanje Budi TU. Budi CE.

Kroz kreativne radionice, deca koju podržava SOS Dečija sela Srbija dobila su priliku da umetnički iskažu šta za njih znače optimizam i sreća. Pod vođstvom stručnjaka iz oblasti psihologije i umetnosti, ove radionice su im pružile priliku da kroz zabavu i kreativnost razvijaju svoje talente, jačaju samopouzdanje i nacrtaju predivne crteže.

CEDEVITA_SOS_pop-2.jpg
Promo 

Ovu sjajnu kampanju mogu podržati i građani tako što će odabrati omiljeni Cedevita ukus. Odabirom limitiranog Cedevita pakovanja na dar dobijate Čašu punu optimizma. Ono što je posebno zanimljivo, jeste da je čaša, oslikana zahvaljujući kreativnim rukama dece koja su uključena u programe organizacije SOS Dečija sela Srbija. Time ne samo da pružate podršku ovom važnom projektu, već i učestvujete u stvaranju i doprinosite građenju svetlije budućnosti za decu iz socijalno ugroženih porodica.

Ulaganje u kreativnost dece je ulaganje u bolju budućnost. Podržimo zajedno njihove snove i stvarajmo svet u kojem će umetnost i kreativnost biti stubovi svakodnevnog života.

Promo