Beogradska publika je imala privilegiju da uživa u veličanstvenom gala koncertu posvećenom stogodišnjici smrti Đakoma Pučinija. U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine, pod dirigentskom palicom Jacopa Siparija di Pescasserolia, izvedene su najpoznatije Pučinijeve arije, dok su vrhunski solisti Donata d'Annunzio Lombardi, Amadi Lagha i Sanja Kerkez u pratnji izvanrednog simfonijskog orkestra Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ izazvali ovacije publike, pogotovo tokom emotivnog izvođenja kompozicije svetske popularnosti “Nessun dorma”.

Amadi Lagha i Donata Lombardi.JPG
Mitar Mitrović 

Koncert je bio istinska oda večnom imenu ovog italijanskog kompozitora, a sala je bila ispunjena emocijama i energijom koju su umetnici preneli publici. Solisti su svojim glasovima, koji se na momente nisu činili kao ovozemaljski, oslikali sve nijanse Pučinijevih dela, ostavljajući trajan pečat u sećanjima prisutnih.


Jacopo Sipari, emotivno povezan sa Beogradom, nakon koncerta je poručio da je karijeru započeo upravo u ovom gradu, kao i da je srce ostavio ovde. Zahvalivši se svojim prijateljima i organizatorima, Vesni Mandić i Milanu Kovačeviću ispred agencije Fabrika, istakao je i koliko je srećan što publika ovako srdačno dočekuje Pučinijevu umetnost i naglasio važnost očuvanja kulture: “Muzika mora da živi i dalje, i ponosan sam što vi to negujete.”

Radomir Miloradović, Mitar Mitrović Frikom


Frikom, kao jedan od ponosnih sponzora ovog nezaboravnog događaja, upotpunio je užitak prisutnima na okupljanju u galeriji na neformalnom druženju, gde su imali priliku da uživaju u vrhunskom King sladoledu. Ovaj slatki trenutak zaokružio je predivno veče i pružio gostima dodatni razlog za osmeh i razgovor. Frikom je, kao simbol tradicije i uživanja, uspeo da unese dodatni sloj zadovoljstva u ovaj kulturni spektakl, čineći ga još posebnijim.


Ovaj gala koncert je pokazao kako vrhunska umetnost i pažljivo planirani detalji mogu stvoriti događaj koji se pamti, a Frikom je, kroz svoje prisustvo, doprineo sveukupnom doživljaju, povezujući umetnost i uživanje na jedinstven način.

Promo