UPOZNAJTE LEPOTE REKE VRBAS SA ŽIKOM NIKOLIĆEM: Stanovnici ovog mesta uživaju u plivanju, ali i sportovima koje nudi ova reka!

Kurir Televizija

Reka Vrbas inspirisala je mnoge muzičke tekstove prošloga veka, a Živorad Žika Nikolić je u emisiji "Sa Žikom po Srpskoj" otkrio blago koje krije ova reka.

Dražen Brdar je prvo otkrio osnovne informacije o ovoj reci:

- Reka Vrbas protiče kroz Banjaluku, njen izvor je ispod planine Zec, nedaleko od Fojnice, dužine je oko 250 kilometara i uliva se u Savu nekih 50 kilometara odavde.

This browser does not support the video element.

UPOZNAJTE LEPOTE REKE VRBAS SA ŽIKOM NIKOLIĆEM: Stanovnici ovog mesta uživaju u plivanju, ali i sportovima koje nudi ova reka!   Kurir televizija

Ona daje razne mogućnosti za ljude koji žive kraj nje, oni uživaju u njoj, ali se i bave raznim sportovima, poput raftinga.

Brdar je spomenuo i tvrđavu Kastel:

- Ova tvrđava, nalazi se na ušču dve reke, dakle reka Vrbas i rečica Crtana koja se nalazi ispred severnih zidina, ta tvrđava je bila jako utvrđenje za sve osvajače. Ne postoje tačni podaci ko je i kada sagradio, nađeni su brojni predmeti još iz doba Rimskog carstva, nedavno su otkopani i temelji rimske bazilike, pa se pretpostavlja da su još u 2. veku Rimljani imali svoje utvrđenje.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

Bonus video:

This browser does not support the video element.

BANJALUČKI ĆEVAP POSTAJE NEMATERIJALNO NACIONALNO BLAGO? Žika Nikolić na festivalu otkrio: Ovo je tajna JEDINSTVENE recepture!  Kurir televizija