Voditelj i master šef Radomir Raša Vlačić je u večerašnjoj emisiji Majke&Snajke otkrio kako da znamo da li smo dobro upržili luk tokom pripreme jela.

screenshot-452.jpg
Foto: Kurir Televizija

Često nam se desi tokom kuvanja da ne znamo kad je luk dovoljno dinstan, uvek postoji konfuzija da li luk treba da ostane siroviji ili skroz istopljen. Sa tim više nećete imati dileme jer je Raša u praksi pokazao kako ceo proces treba da izgleda.

screenshot-453.jpg
Foto: Kurir Televizija

Naime, luk treba da bude staklast jer je to po rečima master šefa suština upržavanja, tad luk pusti najviše sokova. Luk ne treba da se istopi skroz, treba da ostane proziran.

screenshot-454.jpg
Foto: Kurir Televizija

Za više saveta i trikova, pratite kulinarsko takmičenje Majke&Snajke i Rašinu kuhinju, gde svakog dana u 20 časova na Kurir televiziji možete videti kako se različita jela u praksi pripremaju!

Kurir.rs/M.L.

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

02:27
SNAJKA SPREMALA MLINCE PRVI PUT, PA ODUŠEVILA SEKU Izvor: Kurir televiizija