Voditelji emisije "PulsSrbije", koja se u jesenjoj programskoj šemi Kurir televizije emituje od 11.30, u prvom zajedničkom intervjuu otkrivaju šta sve novo donose svojim gledaocima

Od 13. septembra radnim danima u 11.30 časova gledaocima Kurir televizije na raspolaganju je emisija „Puls Srbije“, koja ove sezone ima sve novo: termin, studio i voditeljski par. Naime, dobro poznatom domaćinu i uredniku Milošu Anđelkoviću pridružila se nova koleginica Milica Marković, a u nedelji koja je za nama već su pokazali da su odličan televizijski tandem.

zoz-3208.jpg
Kurir 
foto: Kurir

Miloše, da li je izazov raditi staru, a novu emisiju bez kolega s kojima ste delili studio prošle sezone?

Miloš: Izazova uvek ima mnogo, ali je ljubav prema poslu jača od svih prepreka, a odlazak nekih od meni dragih kolega iz tima „Pulsa Srbije“ dodatno me je motivisao da opravdam sve ono što smo zajedno uradili. Timski rad je rezultirao poverenjem gledalaca. Potrudili smo se da napravimo sadržaj koji se dobro pokazao, a u novu televizijsku sezonu ulazimo iz sve snage sa novinama za naše gledaoce.

Milice, kako je došlo do toga da pređete na Kurir televiziju?

Milica: Priželjkivala sam promenu u karijeri, a Kurir televizija je tražila nova TV lica. Čula sam šta bi moj posao podrazumevao i shvatila sam da je reč o prilici koju ne želim da propustim. Novoj sezoni „Pulsa Srbije“ prethodile su pripreme i dosta rada. Meni je ovo novo, važno poglavlje.

Jeste li ranije gledali program Kurir televizije?

Milica: Jesam, i omiljena emisija bila mi je upravo „Puls Srbije“. Iako mlada, televizija Kurir ima odličan program, a u jesenju šemu ulazi još jača, kao što naš slogan kaže - Iz sve snage!

Da li ste vas dvoje odmah pronašli zajednički jezik?

Milica: Imamo divan odnos. Voditelji mogu biti profesionalci, ali ako se njihove energije ne poklope, gledaoci to osete. Meni je Miloš, kao dobro poznato lice Kurir televizije, veliki oslonac na samom početku i zahvalna sam mu na tome.

Miloš: Milica je donela lepu energiju u redakciju. Za program koji se emituje uživo svakog dana važno je da vam partner legne, što je retko, ali sam ja imao sreće do sada, što je slučaj i sa Milicom. Verujem da ćemo zajedničkim snagama uspeti da izmerimo puls Srbije i damo odgovore na mnoga pitanja naših gledalaca. Milica je kulturna, vaspitana, šarmantna i vredna devojka, sa kojom je lako i lepo raditi.

Šta će u ovoj sezoni biti noviteti u „Pulsu Srbije“?

Milica: Osim prelepog studija, novog termina i nas kao voditeljskog para, tu su i veća dinamika emisije, nove mogućnosti koje ovaj studio pruža, tako da ćemo imati malo muzike, praktične savete... Poslednji deo emisije je nov segment, debata na aktuelnu društveno-političku temu.

Miloš: Gledaoci će svakog radnog dana od 11.30 do 14 časova moći da se informišu, zabave i nasmeju uz naše goste, sa kojima ćemo razgovarati o svim aktuelnim temama koje ih zanimaju. „Puls Srbije“ je sada dinamičniji i brži. U debati o najvažnijoj vesti dana, pokušaćemo da dobijemo odgovor iz više različitih uglova.

Ostaju li i dalje deo emisije rubrike „Iz ugla zvezda“, „Ženske priče“ i „Muška stvar“, neobične ljudske priče...?

Miloš: Emisija je segmentirana, sa jasnom podelom na zabavne i teme iz šou-biznisa, društvene teme, a nekadašnje rubrike „Iz ugla zvezda“, „Ženske priče“, „Muška stvar“, „+381“ i „To je život“ imaju novi oblik.

Milice, tokom rada na RTS bili ste deo mnogih gledanih emisija na Javnom servisu, poput „Šarenice“, „RTS ordinacije“... Šta ćete novo doneti iz svega toga u „Puls Srbije“?

Milica: To je veliko iskustvo koje me je očeličilo. Rad na terenu pokazao mi je koliko zapravo volim svoj posao. Naporno je, ali ispunjava. Naučila sam da reagujem u raznoraznim situacijama, da razgovaram sa mnogo drugačijih sagovornika a da ostanem svoja. Gledaoci osete kada na silu pokušavate da budete nešto što niste. Volela bih da se ta moja energija oseti i u živom programu, a nadam se i da ću novinarskim iskustvom doprineti u pripremi i realizaciji emisije.

Jeste li se ikada pokajali što ste umesto Fakultet dramskih umetnosti upisali Fakultet političkih nauka?

Milica: Nisam. Iako mi je tada delovalo kao kraj sveta, vrlo brzo sam shvatila da vidim sebe kao novinara i voditelja, ali isključivo televizijskog. Valjda je za to zaslužna ljubav prema glumi. Danas se osećam kao da ništa drugo sa ovolikim žarom ne bih umela da radim.

Da li je živi program ipak vrhunac rada na televiziji i pruža li samo on adrenalin zbog kog se ona i voli?

Milica: Meni se trenutno čini kao da je tako. Najneizvesniji je, možda i najstresniji, ali želite da mu se vraćate. Mislim da je živ program velika škola u ovom poslu, a za mene, nadam se, početak nove etape u karijeri.

Miloš: Program koji se emituje uživo i mogućnost da u emisiji postavite pitanja sagovorniku, ali i insistirate na odgovoru koji zanima sve gledaoce, posebna je vrsta adrenalina, koji je dobro poznat mojim kolegama u emisijama ovog tipa. Zbog tog adrenalina i neočekivanih stvari koje su svakodnevica našeg posla, televizija je posebno uzbudljiv posao, a od prijatnog uzbuđenja se teško odvajamo.

Kurir.rs/Jasmina Antonijević Milošević