TRIK MASTER ŠEFA ZA SAVRŠEN RESTOVANI KROMPIR! Ukazao na GREŠKU koju bukvalno svi prave i ZBOG KOJE VAM PRILOG ISPADA LOŠE!
Master šef Radomir Raša Vlačić voditelj je emisije "Majke i snajke" koja se prikazuje svakog radnog dana na Kurir televiziji.
Raša je omiljeni voditelj majkama i snajkama, a osim što ih dobro zabavlja, neretko sa njima deli i svoje kulinarske trikove.
Ovoga puta majka Stana Stošić i mlada snajka Jovana Stošić spremale su šnicle u sosu od vrganja sa restovanim krompirom, a master šef ukazao je na jednu grešku koju svi pravimo prilikom spremanja ovog mnogima omiljenog priloga.
- Restovani krompir sprema se tako što skuvani krompir propržite na malo ulja. Prvo se izdinsta luk, sečen na listiće, zatim se tu doda krompir i prži se dok sok ne ispari. Greška koju svi prave odnosi se začinjavanje kropmira. Naime, kako krompir često začinimo paprikom dok je još na šporetu, dešava se to da na prilog postane gorak, jer ta paprika zagori. Zato je najvažnije da prilog prvo skinete sa šporeta, a tek zatim da ga začinite. Time ćete postići savršenu pikantnost, bez gorčine - posavetovao je Raša svoju publiku.
Kurir.rs
Bonus video:
VUČIĆ RAME UZ RAME SA SVETSKIM LIDERIMA: Predsednik na Samitu Evropske političke zajednice o ozbiljnim izazovima i sukobima sa kojima se suočava ceo svet (FOTO)