Staro srpsko jelo cicvara bila je na meniju 48. epizode Majki i snajki.

Master šef Raša Vlačić objašnjava postupak pripreme ovog zaboravljenog recepta.

"Čujete da je šerpa vrela. U ključalu vodu stavite kajmak, pustimo da se rastopiti, malo posolimo, ali vrlo malo jer su slani sir i kajmak", započeo je Raša.

mesanje.jpg
Kurir TV 

Otkrio je da je za dobru cicvaru najvažnije mešanje kukuruznog brašna koje treba da se stvrdne, ali bez grudvica.

"Priprema je slična kao za kačamak, samo što se ovde dodaju mast i kajmak. Ona se u principu upržava, dok se kačamak kuva", doda je master šef.

rasa.jpg
Kurir TV 

Na kraju pripreme se dodaje malo masti.

Kada je cicvara gotova, narendati malo suvog sira.

Prijatno!

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

04:04
RAŠA GLUMI PSA, SEKA GA DRESIRA: Kad izvrši komandu, daje mu NAGRADICE Izvor: Kurir televizija