tradicija
ŠEF RAŠA PODSETIO NA ZABORAVLJENO SRPSKO JELO: Naučite da pravite cicvaru, KALORIČAN I JAK ZIMSKI OBROK
Staro srpsko jelo cicvara bila je na meniju 48. epizode Majki i snajki.
Master šef Raša Vlačić objašnjava postupak pripreme ovog zaboravljenog recepta.
"Čujete da je šerpa vrela. U ključalu vodu stavite kajmak, pustimo da se rastopiti, malo posolimo, ali vrlo malo jer su slani sir i kajmak", započeo je Raša.
Kurir TV
Otkrio je da je za dobru cicvaru najvažnije mešanje kukuruznog brašna koje treba da se stvrdne, ali bez grudvica.
"Priprema je slična kao za kačamak, samo što se ovde dodaju mast i kajmak. Ona se u principu upržava, dok se kačamak kuva", doda je master šef.
Kurir TV
Na kraju pripreme se dodaje malo masti.
Kada je cicvara gotova, narendati malo suvog sira.
Prijatno!
(Kurir.rs)
Bonus video:
NIMALO SE NISMO UPLAŠILI SILEDŽIJA, NE DAMO IM SRBIJU! Vučić se obratio građanima: Srbiju im nećemo dati nizašta na svetu, jer Srbiju volimo više od svega