Pijani šaran jedan je od omiljenih jela u srpskim domaćinstvima. U najpopularnijem kulinarskom šou programu "Majke i snajke" porodica Milovanović, majka Dragica i snajka Jagoda, upravo su spremale ovo jelo.

Naporedo sa njima i voditelj i kuvar Radomir Raša Vlačić, pokazao je kako on sprema ovo omiljeno jelo u mnogim kućama.

majkeisnajkes02ep49.00-23-50-05.still005.jpg
Foto: Kurir Televizija

- Kotlet šarana u brašno, a zatim posoliti samo sa jedne strane. Pijani šaran se sprema oko sat i po vremena, ali kad ste u restoranu, ne može toliko da se čeka, pa sve to može da se radi i na porcije. Zato je potrebno da se šaran prvo proprži da bi skratio termi;ku obradu u rerni. Sve je prvo pripremljeno u tiganju, čak i povrće. Šaran treba da bude ispečen na nekih 60 odsto. Doda se malo soli, malo bibera i onda ga naliti vinom - navodi kuvar Raša.

majkeisnajkes02ep49.00-25-10-02.still002.jpg
Foto: Kurir Televizija

Gospođe Milovanović dobile su da spreme i tufahije i tu su se pokazale odlično, a master šef Raša otkrio je i svoj recept za spremanje tufahija, koji je detaljno opisao u videu ispod.

01:31
ORIGINALNI RECEPT ZA TUFAHIJE Izvor: Kurir televizija

Kurir.rs

Bonus video:

01:26
SPAS U ZADNJI ČAS! Trik master šefa kako da POPRAVITE ZAGOREO RUČAK! Izvor: Kurir televizija