Postoji mnogo zabluda oko prženja steka, da li treba da bude potpuno pečen, polukrvav ili potpuno krvav.

Master šef Raša zazrešio je tu misteriju i pokazao pravilan način pripreme.

Naime, prvo što treba da uradimo jeste da dobro začinimo meso sa soli i biberom, nije potrebno dodavati bilo kakve druge začine. Dok to radimo, u tiganj stavljamo puter i malo ulja da se dobro zagreje (ulje se stavlja kako puter ne bi zagoreo). Tiganj treba da bude što vreliji kako bi se napravila lepa korica na steku.

majkeisnajkes02ep55.00-36-34-05.still002.jpg
Kurir Televizija 

Kada se tiganj dovoljno zagrejao, stavljamo meso i pržimo ga dok se sa te strane ne postane tamno braon. Potom, meso okrećemo na drugu stranu, dodajemo u tiganj još putera u koji stavljamo beli luk i majčinu dušicu.

majkeisnajkes02ep55.00-36-55-08.still003.jpg
Kurir Televizija 

Kada se puter otopi i upije sokove od belog luka i majčine dušice, meso počinjemo time da prelivamo kako bi stek upio sve ukuse. Meso je potrebno prelivati dok se sa te strane takođe ne napravi braon korica.

majkeisnajkes02ep55.00-37-18-24.still001.jpg
Kurir Televizija 

Nakon nekoliko minuta u tiganju ćete imati savršen medium rare stek. Meso izvadimo iz tiganja, stavimo na dasku za sečenje, sačekamo 3 minuta da se malo ohladi i serviramo!

Stek možete servirati uz krompir ili povrće po izboru.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

01:34
Pripremite ovo nesvakidašnje jelo od ribe za svega 20 minuta i RASPAMETITE VAŠE NAJMILIJE Izvor: Kurir televizija