Ukoliko nemate mnogo vremena za spremanje i obradu namirnica, a želite nešto ukusno i brzo, kao iz restorana, Štefani je pravo jelo za vas. Ovaj recept oduševio je mnoge neiskusne domaćice i mesoždere.

Za Štefani je potrebno:

  • Juneće mleveno meso
  • Krompir
  • Crni luk
  • Beli luk
  • Peršun
  • Jaja
  • Prezle
  • Paradajz sok
  • Mleko
  • Puter
rolat-2.jpg
Foto: Kurir Televizija

Priprema: Da se ne bi osećao luk pod zubima, najvažnije je iseći ga što sitnije. Beli i crni luk se dodaje u mleveno meso. Peršun se isecka sa stabljikama, jer se u njima nalaze vitamini i aroma, pa se doda u smesu sa mlevenim mesom. Nakon toga, u smesu dodati i jedno celo jaje i biber i so. Smesa se ujednači. U smesu se mogu dodati i prezle kako bi pokupile višak vlage. Smesa mesa se postavlja na foliju i preko njega se poređaju jaja sečena na pola. Sve se to urola i zamota u foliju. Krajevi folije se zavrnu u "kobasicu" i ubace u prethodno zagrejanu rernu na 250 stepeni. Nakon 10 minuta temperaturu smanjiti na 150. Servirati uz pire i paradajz sok.

Prijatno!

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:03
NAPRAVITE RESTORANSKI BIFTEK KOD KUĆE: Najpoznatiji srpski kuvar podelio recept, ništa ukusnije nećete probati! Izvor: Kurir televizija