Master šef Raša otkrio je u emisiji Majke i Snajke na Kurir televiziji ključne trikove za pripremu sosa za njoke, za koji će vam trebati veoma malo vremena.

rbgb.jpg
Foto: Kurir Televizija

Sastojci:

- crni luk

- njoke

- maslinovo ulje

- beli luk

- šećer

- med

- paradajz sos (sok)

- majčina dušica

- bosiljak

Crni luk potrebno je iseckati što sitnije, jer kako kaže naš Raša, što sitnije - to bolje. Beli luk je, takođe, potrebno iseckati što sitnije. Crni i beli luk je potrebno kuvati zajedno. U tiganj sa crnim i belim lukom dodajte malo šećera. Med može biti zamena za šećer. To se radi zbog karamelizacije luka.

Luk se ne dinsta, nego se samo upržava. U sve ovo se dodaje paradajz sos. U međuvremenu u proključalu vodu dodajemo njoke.

jgjhjgj.jpg
Foto: Kurir Televizija

Njoke su vrsta testenine koje se sastoje od testa koje se može napraviti od griza, običnog pšeničnog brašna, jaja, sira, krompira, prezli, kukuruznog brašna ili sličnih sastojaka, i eventualno arome začinskog bilja, povrća, kakaa ili suvih šljiva.

Testo za njoke najčešće se razvalja pre nego što se iseče na sitne komade približno veličine pampura. Dobijaju se od krompirovog testa - krompir, jaja i naravno brašno.

ntzhhz.jpg
Foto: Kurir Televizija

Njoke su kuvane kada isplivaju. Kada isplivaju treba im još minut, dva. U sos dodajte malo majčine dušice, može i bosiljak ili neki sličan začin.

Njoke direktno stavite u sos. One treba da se ukrčkaju u sosu, kako bi svi ukusi bili sjedinjeni.

Uživajte!

Kurir.rs

Bonus video:

01:34
Pripremite ovo nesvakidašnje jelo od ribe za svega 20 minuta i RASPAMETITE VAŠE NAJMILIJE Izvor: Kurir televizija