Posle uloge u filmu "Karaula" Rajka Grlića, prelepa makedonska glumica Verica Nedeska postala je deo muških snova od Vardara pa do Triglava.

Ona živi i radi u Češkoj, a trenutno je u Beogradu gost Festa.

fest-verica-nedeska-sestre-kzn-020322-foto-dusan-milenkovic-6022.jpg
Dušan Milenković 
foto: Dušan Milenković

Verica je predstavila svoj film “Sestre” rediteljke Dine Dume koji se našao u glavnom programu. Ona je objasnila da igra majku jedne od glavnih junakinja, jednu snažnu ženu koje se svim silama bori da posle razvoda od supruga koji sa drugom ženom gradi novi dom, održi porodicu na okupu koju čine ona i dve ćerke I to u nezavidnim finansijakim okolnostima.

- Svoju ulogu sam pre svega doživela kao veliku podršku mladim glumicama koje nose taj film, a koje nisu profesionalne glumice, rekla je Nedeska i dodala:

- Glavna stvar kod roditeljstva je da ne izgubiš kontakt sa svojim detetom u siuaciji kada je za njih život na internetu, na društvenim mrežama jači od realnog. I ona uspeva da održi kontakt sa svojom ćerkom Majom koja bira pravedniji put na kraju filma - rekla je Nedeska pred novinarima.

Vericu se na Festu srela sa svojim partnerom iz "Karaule" Tonijem Gojanovićem, koji je član žirija.

Film "Karaula" snimljen je 2006. godine, a doktor Siniša i Mirjana sreli su se posle više od 15 godina.

- Verica je neverovatno talentovana glumica. Imao sam zadovoljstvo pre mnogo godina raditi s njom u meni još uvek najdražem filmu "Karaula". Međutim, ne bi bilo ozbiljno od mene da filmove i uloge sudim po osobnim simpatijama i poznanstvima. Tu smo da uživamo u dobrim pričama i izvedbama koje uspeju dotaknuti dušu. Mislim da je to pitanje stava - izjavio je Gojanović.

Glumac nije odoleo da naprave zajednički selfi.

toni-gojanovic--foto-belkisa-abdulovic.jpg
Belkisa Abdulović 
foto: Belkisa Abdulović

Kurir.rs

Bonus video:

Kurir Sloboda Mićalović Fest