KUCANJE EKIPE SERIJE U KLINČU: Tajna pobedničkog jajeta je u težini, što je teže, to je jače, a evo gde će biti VOJAŽ ZA PRAZNIKE
Foto: Nenad Kostić

Kurir na setu

KUCANJE EKIPE SERIJE U KLINČU: Tajna pobedničkog jajeta je u težini, što je teže, to je jače, a evo gde će biti VOJAŽ ZA PRAZNIKE

Kultura -

Na male ekrane RTS na jesen stiže porodična saga "U klinču" od 30 epizoda, koja prati život bivšeg boksera Velje, koga tumači Nikola Kojo, njegove žene i dvoje dece.

serija U klinču
foto: Nenad Kostić

Kako je premijera najavljena ubrzo, ekipa serije vredno radi i za njih nema odmora. Divnu atmosferu koja vlada na setu dodatno je podgrejala i ekipa Kurira, koja je donela vaskršnja jaja, a mladi glumci Đorđe Mišina, Ivana Zečević, Matija Ilić i Mihajlo Veruović Vojaž i producent Aljoša Ćeranić odmeravali su snage. U tradicionalnom kuckanju jajima pobedu je odneo Matija, koji nam je otkrio svoju tajnu za trijumf.

serija U klinču
foto: Nenad Kostić

- Imam tehniku biranja jaja i uvek pobeđujem. Pažljivo biram jaje, a tajna pobedničkog je u težini, što je teže, to je jače. Uzbuđen sam zbog praznika i jedva čekam porodični ručak kod babe, koja sprema najbolju rusku salatu, tamo ću odmeravati snage sa mamom, tatom, mlađim bratom i bakom - objasnio je glumac.

serija U klinču
foto: Nenad Kostić

Tradiciju farbanja jaja poštuje i Ivana Zečević, koja ih svake godine boji u lukovini.

- Treća godina kako živim sama i svake godine ispoštujem tradiciju farbanja jaja. Nažalost, nemam uvek mnogo vremena, ali svake godine ofarbam bar deset jaja u lukovini, jer je meni to tradicionalnije, ne volim veštačke boje. Vaskrs provodim sa porodicom i uvek odnesem jaja i takmičimo se čije je jače. Nažalost, uglavnom me pobede muški članovi porodice, ujak, tata ili deda. Mama napravi divnu trpezu i onda se brzo zaboravi čije se jaje slomilo, jer uživamo u njenim specijalitetima - izjavila je Ivana.

serija U klinču, Đorđe Mišina
foto: Nenad Kostić

Porodična trpeza je neizostavni deo svakog praznika, a Đorđe Mišina će ove godine sa svojom devojkom učestvovati u njenom pripremanju.

- Smisao Vaskrsa i svih praznika je da svi budemo na okupu i da se viđamo. Nedavno sam se preselio u novi stan sa devojkom, tako da ću prvi put kao gost doći kući da slavim ovaj praznik sa porodicom. Planiran je lep ručak, sa domaćom hranom, čak će i jaja biti domaća, jer baka ima svoje kokoške, naravno, nešto ćemo moja devojka i ja napraviti. Uživamo u pripremanju hrane i iskoristićemo priliku da uveličamo trpezu našim malim doprinosom. U takmičenju pobeđuje onaj ko donese drveno jaje, to uglavnom radi moj mlađi brat, a ove godine ću pokušati da pobedim tatu, koji uvek izabere najbolje jaje - rekao je Mišina.

serija U klinču
foto: Nenad Kostić

Ovaj praznik će nešto drugačije proslaviti Mihajlo Veruović Vojaž, koji će se zbog poslovnih obaveza naći daleko od kuće i porodice.

- Nažalost, Vaskrs neću provesti sa porodicom, biću na Siciliji, radiću na italijanskom projektu do 1. maja. Naravno da ćemo obeležiti praznik u krugu saradnika, ali neće to biti isto kao kada se slavi sa porodicom. To je praznik spajanja, topline i pravih porodičnih vrednosti, moja porodica nije uvek bila u prilici da Vaskrs proslavi na neki poseban način, ali smo uvek poštovali tradiciju i proslavljali ga u krugu porodice, sa tatom, mamom i bratom. To je momenat kad se porodica okuplja i provodi vreme zajedno, nisam neki gurman i nije mi prva asocijacija trpeza, više mi znače momenti koje provodimo zajedno - objasnio je Vojaž.

Kurir.rs/ Andrijana Stojanović

Bonus video:

01:34

Vojaž o Konstrakti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track