IZA KULISA SERIJE ZADARSKA KRISTALNA NOĆ: Ljubomir Bandović ne igra u nastavku DARE IZ JASENOVCA, a evo ko ga je ZAMENIO
Foto: Stefan Jokić

TV ekran

IZA KULISA SERIJE ZADARSKA KRISTALNA NOĆ: Ljubomir Bandović ne igra u nastavku DARE IZ JASENOVCA, a evo ko ga je ZAMENIO

Kultura -

Trenutno se u Crnoj Gori snima serija "Zadarska kristalna noć", a novi član ekipe je Marko Gvero.

Predrag Gaga Antonijević
foto: Nenad Kostić

Proslavljeni reditelj Predrag Gaga Antonijević radi nastavak svog filma "Dara iz Jasenovca", i to u crnogorskoj luci Bar, koja predstavlja grad Zadar. Centralna tema je srpsko stradanje tokom Drugog svetskog rata i sudbina preživele dece iz zloglasnog logora Jasenovac. Mirjani je pripala rola Dare, koju je kao devojčicu u filmu tumačila Biljana Čekić.

Dara iz Jasenovca, Biljana Čekić
foto: Promo

Film se završio tako što su sestra i brat Dara i Buda uspeli da se izbave iz logora, ali publika ne zna šta se posle užasa koji su preživeli desilo s njima. Neka deca su preživela, ali su mnoge sestre i braća bili razdvojeni, pokatoličeni... Mnogi od njih se nikad više nisu sreli. Upravo o tome govori "Zadarska kristalna noć". Glumcu Ljubomiru Bandoviću trebalo je da pripadne uloga Bude, Darinog brata, usvojenog u hrvatsku katoličku porodicu nakon spasavanja iz logora pomoću Diane Budisavljević. Međutim, nekoliko nedelja pred snimanje morao je da je vrati i umesto njega je uskočio Marko Gvero. Nakon 50 godina, susret brata i sestre dogodiće se u Zadru 1991. godine.

Marko Gvero
foto: Marina Lopičić

Kurir.rs

Bonus video:

02:00

NATAŠA DRAKULIĆ O JANKETIĆU, KOSTIĆU I IGORU: Oni su moji VITEZOVI, pisaću im do kraja života šta hoće (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track