Knjiga pesama prof.dr Zorana Vidojevića "Nemam vremena", koju je objavila izdavačka kuća "Jasen" održana je u knjižari "Delfi" u zgradi SKC u Beogradu, u prisustvu velikog broja prijatelja, kolega i poštovalaca dela Zorana Vidojevića.

Poeziju Zorana Vidojevica čitala je Radmila Stanišić, a govornici su bili prof. dr Ljubiša Mitrović, profesor emeritus Filozofskog fakulteta u Nišu, prof.dr Milenko Bodin, redovni profesor Fakulteta bezbednosti u Beogradu i filozof dr Aleksandar Lukić. Prisutnima se obratio i Aleksandar Vidojević, sin Zorana Vidojevića, dok je moderator bio Rajko Nedić, odgovorni urednik Kurira.

1s0a6904.jpg
Miloš MIškov 
foto: privatna arhiva

- Knjiga poezije "Nemam vremena" svojevrsni je literarni testament mog oca, ali i unutrašnja refleksija na teme koje su od suštinske važnosti za postojanje čoveka - borba dobra i zla, odnos Boga i čoveka, transcedentnog, onostranog i profanog - rekao je za Kurir Aleksandar Vidojević.

1s0a6962.jpg
Miloš MIškov 
foto: privatna arhiva

Knjiga, kako to primećuje jedan od recenzenata prof.dr Đuro Šušnjić, "predstavlja autorov pokusaj da se stihovima i pevanjem objasni unutrašnja realnost, u nadi da se rečima moze izmeniti zrno istine i blesak lepote".

1682454268706215.jpg
Miloš MIškov 
foto: privatna arhiva

Prof. dr Zoran Vidojević koji je preminuo 2020. godine, objavio je 16 stručno-naučnih knjiga, 4 zbirke eseja, 2 zbirke pesama i 1 knjigu dnevničkih zapisa. Bio je renomirani naučnik i pisac, član Udruzenja knjzevnika Srbije. Predavao je na Filozofskom fakultetu u Nišu, Filozofskom fakultetu u Nikšiću, Filozofskom fakultetu u Zadru, kao i na Učiteljskom fakultetu u Beogradu. Obavljao je više drzavnih dužnosti, a naučnu karijeru završio je u Institutu drustvenih nauka u Beogradu, gde je radio više od dve decenije.

viber-image-20230427-214813139.jpg
Miloš MIškov 
foto: Privatna Arhiva

(Kurir.rs)