SRBI I ŠPANCI SU SLIČNIJI NEGO ŠTO MISLITE! Sve što približava Beograd i Madrid dva fotografa prikazala na 40 fotografija (FOTO)
Foto: Privatna Arhiva

Izložba Primenjena nostalgija

SRBI I ŠPANCI SU SLIČNIJI NEGO ŠTO MISLITE! Sve što približava Beograd i Madrid dva fotografa prikazala na 40 fotografija (FOTO)

Kultura -

U Institutu Servantes u Beogradu otvorena je izložba fotografija "Primenjena nostalgija: Beograd - Madrid".

Izložbu čini 40 fotografija dva fotografa - jednog iz Srbije i drugog iz Španije, koje najbolje ilustruju sve ono što približava Beograd i Madrid.

Primenjena nostalgija Beograd - Madrid
Primenjena nostalgija Beograd - Madridfoto: Privatna Arhiva

Bliski po duši

Zoran Ilić, fotograf iz Srbije, boravio je u Madridu sedam dana i fotografisao mesta i ljude koji su ga podsetili na Beograd.

- U Madridu sam se osećao jako lepo i bezbedno. Mislim da postoji mnogo sličnosti između srpskog i španskog naroda, i da se to jako dobro vidi i na fotografijama - imamo sličnu dušu, prijatni smo i gostoljubivi - istakao je Ilić.

U isto vreme, fotograf iz Španije, Virhilio Ernando Vanjo, posetio je Beograd i fotografisao grad i njegove stanovnike koji su ga podsetili na Madrid.

Ljubav kroz objektiv

- Narod u Srbiji i Beogradu je izuzetno prijateljski raspoložen. Nisam uspeo u Beogradu da razumem ni jednu jedinu reč, ali svejedno mogu da kažem - Beograde, volim te - rekao je Vanjo.

Fotografije koje su napravili Virhilio i Zoran čine izložbu Primenjena nostalgija, koja će biti otvorena do 3. septembra.

Izložbu Primenjena nostalgija Beograd - Madrid organizuje Ministarstvo za evropske integracije, u saradnji sa Ambasadom Kraljevine Španije i Institutom Servantes.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track