Slobodan Boda Ninković u Nišu prošle godine je dobio nagradu Car Konstantin na 57. Filmskom festivalu glumačkih ostvarenja u Nišu. On je tada nagrađen za ulogu vodoinstalatera Milenka u filmu "Komedija na tri sprata", debiju mlade rediteljke Sandre Mitrović, sada je osvojio "Milorada Mandića Mandu".

- Priznanja su dobra stvar, posebno za mlade glumce. Nagrade su potvrda publike i kolega da ste dobro radili svoj posao - rekao je tada Ninković.

0800--foto-ana-paunkovic-1.jpg
Ana Paunković 
foto: Ana Paunković

Na inicijativu Radoša Bajića se "Manda" dodeljuje kao nezvanična nagradu za najbolju komičnu ulogu, čija je novčana vrednost 100.000 dinara. O njenoj dodeli odlučivaće supruga pokojnog glumca Anastarija Anja Mandić.

milorad-mandic-manda-anja-mandic--foto-ana-paunkovic-dado-djilas.jpg
Dado đilas, Ana Paunković 
foto: Ana Paunković, Dado Đilas

Boda Ninković, kao najstariji iz njihove klase, održao je poslednji govor i oprostio se od Milorada Mandića Mande, kada je sahranjen.

Pristao sam da pričam zato što sam ljut, hoću da kažem i ovo i ono, ali nije red zbog ljudi. Svoj život si tako opredelio da svi oko tebe budu dobro. Bio si spreman da na sebe primiš bol, da sačuvaš druge. Jutros si mi poslao glas: Sleteo je orao vetruška na prozor. Mirno počeo da klikće kao da sam čuo: Bokice nije ništa strašno, to je samo reč". Znam, Mando, ali ta reč mnogo znači. Milorade, samo mirno reka teče do sledeceg viđenja", oprostio se Boda od svog kolege iz klase i velikog prijatelja.

boda-sporcic01.jpg
Vladimir Šporčić 
foto: Vladimir Šporčić

Bez sumnje ova nagrada ima posebno mesto u srcu Bode Ninkovića.

Kurir.rs

Bonus video:

Kurir BODA NINKOVIC OTKRIO KAKO JE NAŠAO PARE DA SNIMI ROK ALBUM