U velelepnoj kući Kralja Petra Prvog sinoć je otvorena prva samostalna izložba mladog umetnika Vuka Pantovića, pod nazivom "Glava puna sveta".

vuk-pantovic-izlozba-2.jpg
Stefan Buzmarević 
foto: Stefan Buzmarević

Četrnaestogodišnji Vuk predstavio je svoja dela javnosti koja stvara od najranijeg detinjstva. Inspirisan velikanima poput Pikasa i Igora Vasiljeva, on traži jedinstveni glas kroz svoja dela. Njegove konture i boje vode nas u svet umetničke mašte i realnosti, pružajući nam uvid u njegov unutrašnji svet. Slike mladog umetnika prikazuju glavu jednog Vuka, ali i glave svih današnjih tinejdžera - pune "sveta" glasova, zahteva, škole, roditelja, nastavnika, ocena, TikToka, očekivanja, snova, stvarnosti i mašte.

vuk-pantovic-izlozba-5.jpg
Stefan Buzmarević 
foto: Stefan Buzmarević

Ova izložba poziva na promišljanje i otvara vrata unutrašnjeg sveta umetnika, pružajući uvid u njegove misli, osećaje i percepciju sveta oko sebe. Izraz ,,glava puna sveta" može imati različita značenja - odražava osećaj preplavljenosti informacijama, emocijama i iskustvima, kao i dublje razmišljanje o složenosti modernog društva sa svim njegovim izazovima i mogućnostima.

Kroz izložena umetnička dela, posetioci imaju priliku da urone u dubine mladog ljudskog iskustva i pronađu odgovore na neka pitanja koja proces razmišljanja odraslih često apstrahuje. Ova izložba nudi prostor za dijalog, razumevanje i povezivanje, dok slavi snagu umetnosti kao alata za izražavanje i istraživanje kompleksnosti ljudskog uma, navodi se u saopštenju za medije.

Stefan Buzmarević IZLOŽBA VUKA PANTOVIĆA: Inspirisan velikanima poput Pikasa i Vasiljeva, mladi umetnik traži svoj jedinstveni glas

Izložba ,,Glava puna sveta’’ u Kući Kralja Petra Prvog biće otvorena do 3. juna.