ŠTA ĆE BITI SA IMOVINOM PAVLA VUISIĆA? Prošlo je 36 godina od smrti, od Kamiondžija OZBILJNO PROFITIRAO, nije hteo MANJI HONORAR
Foto: Jugoslovenska Kinoteka

možda niste znali

ŠTA ĆE BITI SA IMOVINOM PAVLA VUISIĆA? Prošlo je 36 godina od smrti, od Kamiondžija OZBILJNO PROFITIRAO, nije hteo MANJI HONORAR

Kultura -

Pre nekoliko dana počelo je snimanje nove sezone serije "Kamiondžije d.o.o." u režiji Filipa Čolovića, gde su role Pajeta i Jareta preuzeli Nenad Jezdić i Tihomir Stanić.

I dok publika neizvesno iščekuje nove epizode, podsećamo vas na prve prijatelje iz kamiona - Pavla Vuisića i Miodraga Petorivća Čkalju.

Serije Kamiondžije d.o.o.
foto: Promo

Ideja da se snimi nastavak ove serije pod nazivom "Kamiondžije opet voze" ostvarena je još osamdesetih godina, desetak godina nakon prikazivanja prve sezone.

Postavio nemogući uslov

Snimanje nove sezone početkom osamdesetih bilo je zaista neizvesno, a razlozi leže ni manje ni više nego u zahtevima jednog od glavnih glumaca, Pavla Vuisića, koji su na prvi pogled delovali gotovo nemoguće u tom periodu.

Pavle Vuisić
foto: Promo

- U prvom momentu nije bilo šanse da zajedno sa Čkaljom ponovo stane ispred kamere. Ubeđivali su ga godinu dana. Na kraju je presudio honorar. U tom trenutku smo počeli da gradimo neko imanje. Premerio je plac i izračunao da će ograda koštati 110.000 dinara, tražio je taj iznos za honorar. Producenti su poludeli jer je maksimalni honorar za glavne glumce tada iznosio 12.000 dinara i nije postojala zakonska mogućnost da mu daju više. Samo je odmahnuo rukom. Onda su pronašli način da naprave video-kasete koje će se prodavati gastarbajterima i osigurali mu traženi novac - ispričala je jednom prilikom Pavlova supruga Mirjana.

Kolegijalnost

Pavle Vuisić, Čkalja
foto: Printscreen

Međutim, Pavle se se nije zaustavio na ovome. Mirjana je navela da je njen suprug bio kavaljer pa nije dozvolio da njegov kolega radi za mali honorar i onda je producentima postavio još jedan uslov.

- Zatražio je da i Čkalji podignu honorar bar na 50 hiljada dinara. Pristali su i na to i tako je snimljen nastavak "Kamiondžija".

Smrt

Vuisić je preminuo 1. oktobra 1988. godine, a malo ko zna da mu na sahranu niko nije došao.

Pavle Vuisić
foto: Pritnscreen

Da je velikan našeg glumišta preminuo znala je samo njegova supruga Mirjana i lekar. Koliko je bio skroman i pored velike popularnosti govori činjenica da je pre smrti u svoj testament napisao da želi da umre bez ikakve pompe u javnosti i među njegovim najbližima

Šta će biti sa nasleđem?

Posle više od tri decenije od smrti legendarnog Paje, postavlja se pitanje šta se desilo sa imovinom koju je ostavio iza sebe.

Pavle Vuisić
foto: Printskrin/Jutjub

- To je udovica prodala još pre mnogo godina, mislim čak 20 godina. Stan u kome su oni živeli će jednog dana biti neka vrsta spomen-muzeja ili će biti korišćen u svrhe čuvanja sećanja na Paju Vuisića - rekao je za Blic Viktor Lazić, putopisac i predsednik Udruženja “Adligat”.

(Kurir.rs/I.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track