Konstrakta i bend Zemlja Gruva održali su koncert u rasprodatom Kulturnom centru Pančeva, svečano otvorivši prvo izdanje muzičko-edukativne No Panels konferencije.

dsc-0323t.jpg
Dragana Kožan 
foto: Dragana Kožan

U prepunoj sali, Konstrakta je uz horsko pevanje, gromoglasnu podršku i euforiju publike izvela svoje najveće hitove, uključujući i „Novo, bolje“, „In Corpore Sano“, „Nobl“, „Mekano“, „Obećaj mi“, „Neam šamana“.

Nakon koncerta u Pančevu, predstoji letnja festivalska turneja po regionu, koja će kulminirati velikim koncertom u Beogradu 19. septembra u Sava Centru, uz specijalan audio-vizuelni nastup.

„Pamtićemo koncert u Pančevu po neposrednoj atmosferi koja je zavladala od prvog takta, po velikom broju dece i tinejdžera koji su pevali sa nama sve vreme, čak i stare pesme Zemlje Gruva, kao i po predivnim poklončićima koje smo dobili od Pančevaca. Sinoć sam dobila i kolače – to je zaista kraljevski gest. Hvala Pančevcima!“ – poručila je Konstrakta nakon koncerta i Pančevu i dodala „Sinoćni koncert je bio fina uvertira u letnju sezonu, koju ćemo zaokružiti velikim beogradskim koncertom u Sava Centru. Za ovaj poseban nastup pripremamo specijalni audio-vizuelni performans. Naravno, veliki koncert znači i velike poklone, pa ima dovoljno vremena da se sve isplanira do septembra“.

dsc-0094t.jpg
Dragana Kožan 
foto: Dragana Kožan

U gotovo dva sata izuzetno energičnog nastupa, prepunog vrisaka, gromoglasnih aplauza i horskog pevanja publike, smenjivali su se Konstraktini hitovi i pesme iz bogatog muzičkog opusa benda Zemlja Gruva.

Koncert je otvoren dobro poznatom numerom „Novo, bolje“, kojom su se predstavili na ovogodišnjem takmičenju „Pesma za Evroviziju / PZE2024“, a zatim je usledio triptih „Evo, obećavam“ i Konstraktin prvi singl „Žvake“.

Nakon hita „Mama“, izveli su noviju pesmu „O, klasje moje“ po tekstu Alekse Šantića, uz koju je Konstrakta čestitala osmacima i maturantima kraj školske godine, dok je omladina skandirala „Konstraktu za nastavnicu srpskog jezika“.

dsc-0189t.jpg
Dragana Kožan 
foto: Dragana Kožan

Vanvremenske numere „Django“, „Tuga“, „Jednom je sada“, „Plodni dani“, „Da bi nam“, „Nisam znala da sam ovo htela“ i „Meni treba“ provele su publiku kroz prvu deceniju zajedničkog stvaralaštva Konstrakte i Zemlje Gruva. Čak su i najmlađi u publici pevali uglas s njima. Ovaj segment koncerta zaokružili su obradama Dina Dvornika – pesmama „Afrika“ i „Zašto praviš slona od sebe?“.

Kulminacija koncerta bile su Konstraktini megahitovi koji su prepunu salu digli na noge – „Neam šamana“, „Nobl“, „Mekano“ i „In Corpore Sano“, izazvavši euforiju, aplauze, vriskove i erupciju emocija.

Dragana Kožan KONSTRAKTA I ZEMLJA GRUVA RASPRODALI NASTUP U PANČEVU: Sada su spremni za veliku svirku u Beogradu koji je planiran na jesen

Usledio je bis uz „Novo, bolje“, nakon čega se publika popela na binu, te se kraj koncerta pretvorio u jednočasovno druženje sa Konstraktom, fotografisanje i davanje autograma.

Bonus video:

Kurir televizija KONSTRAKTA NAJAVILA EPIZODU BROJ 3 NASTUPA NA SLEDEĆOJ PZE: Dobro smo izabrali ove godine, ako bude inspiracije pravimo nastavak