NAGRADU ĆU POTROŠITI DA NAPRAVIM SVADBU Marko Torlaković o priznanju "Slobodanka Aleksić": Caca je dečjem pozorištu dala krila
Foto: Kurir

Zasluženo

NAGRADU ĆU POTROŠITI DA NAPRAVIM SVADBU Marko Torlaković o priznanju "Slobodanka Aleksić": Caca je dečjem pozorištu dala krila

Kultura -

Reditelj predstave "Hrabra krojačica" Marko Torlaković četvrti je dobitnik priznanja "Slobodanka Caca Aleksić" za najbolju režiju predstave za decu u sezoni.

Slobodanka Caca Aleksić
foto: Dragan Kadić

Nagrada je ustanovljena nakon smrti velike rediteljke da njeno prisustvo, kao jednog od osnivača pozorišta "Puž", bude trajno sačuvano i da se istakne njena uloga i doprinos, posebno u oblasti pozorišne režije za decu. Torlaković je nagrađen za novo čitanje čuvenog dela "Hrabra krojačica", nastalog po tekstu Jelene Paligorić u izvođenju ansambla Kruševačkog pozorišta. Odluku je doneo žiri koji su činili Tatjana Peternek Aleksić, dramaturginja, Ana Zdravković, glumica i rediteljka, i Jug Radivojević, reditelj. Sastavni deo nagrade je i novčani iznos od 2.000 evra koji donirao i uručio idejni tvorac ove jedinstvene nagrade Pavle Ljujić, sestrić Slobodanke Aleksić.

Marko Torlaković
foto: Kurir

- Zahvaljujem pozorištu i ljudima koji su gradili našu predstavu. Lepo je biti prepoznat od starijih kolega koje mi izuzetno poštujemo. Dobiti priznanje koje nosi ime ovakve pozorišne stvarateljke je ogromna čast. Caca dečje pozorište nije naučila samo da hoda, ona mu je dala krila. Važno je da nastavimo da sanjamo. Sa ovim ljudima delim svaki uspeh. Međutim, nagrada je novčana i citiraću moju prijateljicu: " Marko, saberi se, treba ti ova nagrada jer si planirao da se ove godine ženiš" - izjavio je laureat reditelj Marko Torlaković, koji nam je pojasnio da će novac utrošiti na organizaciju svoje svadbe.

Marko Torlaković
foto: Kurir

Nagrađenu predstavu 8. juna publika će moći da pogleda u 17 sati u Malom pozorištu "Duško Radović", a dva sata ranije počinje razmena polovne garderobe za decu osnovnoškolskog uzrasta ispred zgrade ovog teatra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track