SLOMILA NOGU PA IZGUBILA GLAVNU ULOGU: Srpska glumica propustila je snimanje serije "Nemanjići", a evo koja koleginica je zamenila
Foto: Promo

strahota

SLOMILA NOGU PA IZGUBILA GLAVNU ULOGU: Srpska glumica propustila je snimanje serije "Nemanjići", a evo koja koleginica je zamenila

Kultura -

Ivana Mihić je izgubila glavnu ulogu u seriji "Nemanjići - rađanje kraljevine" jer je na skijanju polomila nogu! Glumica i ćerka slavnog scenariste Gordana Mihića je pred sam početak snimanja ove istorijske drame imala nezgodu, pa je ulogu Ane Nemanjić, supruge Stefana Nemanje, dobila njena koleginica Dubravka Mijatović!

"Scenario za "Nemanjiće" je napisao pokojni Gordan, koji je u ulozi Ane video svoju ćerku. To je predložio reditelju, Marku Marinkoviću, i on je prihvatio. Sve je bilo spremno da Ivana odigra svoju ulogu karijere," priča za Informer izvor blizak produkciji serije i objašnjava kako je lepoj glumici u jednom trenutku sreća okrenula leđa.

Nemanjići, serija
foto: Promo

"Ivana je te zime, 2017. godine, otišla na planinu kako bi se odmorila pred snimanje serije. Tamo je tokom skijanja nezgodno pala i polomila nogu! Nosila je gips i morala je da miruje nedeljama, što je značilo da ne može da glumi u seriji," dodao je Izvor.

Naš sagovornik objašnjava da su se producenti rastrčali kako bi joj u poslednjem trenutku našli zamenu.

"U početku su bili u panici jer uopšte nisu imali rezervu za tu ulogu. Posle nekoliko dana traganja pozvali su Dubravku Mijatović i pitali je da li bi htela da glumi Anu. Srećom, ona u tom trenutku nije imala druge poslovne obaveze, pa je bez mnogo razmišljanja prihvatila," kaže naš dobro obavešteni izvor.

Nemanjići, Dubravka Mijatović, Princeza Ana, Ana Nemanjić, Uloga
foto: Miloš Cvetković

I sama Ivana se radovala ulozi Ane, što je u više navrata pričala pre početka snimanja serije.

"Kao ni ostali glumci, nisam još potpisala ugovor, ali sam vrlo srećna jer nisam očekivala takvu ponudu. Veoma je inspirativno dočaravati Anu, a uz to, radujem se radu s rediteljem Marinkovićem, s kojim sam već sarađivala na tri projekta. Nadam se da će, kao i do sada, sve biti u redu," rekla je Mihićeva početkom 2017. godine.

A šta danas o svemu tome kaže Ivana?

"Ne bih da pričam o tome jer ne bih želela da ispadne da je Dubravka ulogu dobila slučajno i da njen talenat padne u senku. Ona je izvrsna glumica i sjajno se snašla u ulozi Ane - rekla je kratko Mihićeva.

Ivana Mihić
foto: Privatna Arhiva

Dubravka Mijatović kaže da je dala maksimum kako bi što bolje dočarala Anu.

"Prvi put sam radila na istorijskoj seriji i razlika je ogromna. Nismo imali vremena za neke detalje kojima se inače uvek bavimo. Bilo je najvažnije ispričati tu priču precizno, jednostavno i istorijski tačno. Sve drugo je bilo manje bitno," rekla je glumica.

U ovoj seriji ostale uloge tumačili su Vojin Ćetković, Mladen Nelević, Dragan Mićanović, Nebojša Glogovac, Sloboda Mićalović...

(Kurir.rs/J.M.)

Bonus video:

00:36

Među prisutnima je bila glumica Anica Dobra

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track