OVOG GLUMCA STE GODINAMA GLEDALI, A NISTE ZNALI DA JE ROĐENI BRAT PAVLA VUISIĆA: Ličili su kao BLIZANCI, a različito se PREZIVALI!
Foto: Printscreen

NEVEROVATNO!

OVOG GLUMCA STE GODINAMA GLEDALI, A NISTE ZNALI DA JE ROĐENI BRAT PAVLA VUISIĆA: Ličili su kao BLIZANCI, a različito se PREZIVALI!

Kultura -

Jugoslovenska glumačka scena odjekivala je sa neizmernim talentom Pavla Vuisića, čije ime i danas odjekuje kao simbol vrhunske glume i umetničke predanosti. Njegove kultne uloge nikada nisu zaboravljene, a i danas ga mnogi smatraju jednim od najboljih domaćih glumaca.

Pavle Vuisić bio je jedan od najboljih domaćih glumaca
Pavle Vuisić bio je jedan od najboljih domaćih glumacafoto: Printskrin/Jutjub

Poreklo Pavla Vuisića nosi zanimljive detalje. Njegova porodica je do 1941. godine živela na Cetinju, gde je otac Milisav obavljao dužnost šefa policije. Njegovi koreni su duboko usađeni u istorijski pejzaž, pružajući mu bogatstvo koje će kasnije preneti na svoje umetničke kreacije. Malo ko zna da je Pavle imao rođenog brata koji je takođe bio glumac.

Dušan Vujisić sarađivao je sa Pavlom u kultnom filmu
Dušan Vujisić sarađivao je sa Pavlom u kultnom filmufoto: Printscreen/Youtube

Dušan Vujisić je igrao u 40 filmova, mahom sporedne uloge. Pre nego što je uplovio u glumačke vode, bio je aktivni oficir jugoslovenske ratne mornarice, kao kapetan torpednog čamca. Glumio je uz brata, prvo u filmu "Šešir profesora Koste Vujića" iz 1972. godine, a zatim i u serijalu "Povratku otpisanih" - fanovi serije sećaju ga se po epizodnoj ulozi mašinovođe, gde je igrao Jeftu u sceni kada Lane Gutović, ulazi na stanicu kako bi prijavio da su komunisti preuzeli ministarski automobil.

Pavle Vuisić promenio prezime

Pavle Vuisić, umetnik čije ime zrači sa filmskog platna, donosio je svoj jedinstveni pečat svakoj ulozi koju je tumačio. Iako je njegovo prezime bilo Vujisić, svojim neobičnim osećajem za simetriju, izbacio je slovo “j” iz prezimena, postavši Pavle Vuisić, ime koje je zadržao i kojim se potpisivao celog života. Za razliku od njega, Dušan je zadržao "j" u prezimenu pa su se tako dva rođenja brata različito prezivala.

(Kurir.rs/M.J)

Bonus video:

00:55

LAUŠEVIĆ JE URADIO NEŠTO ŠTO MI JE SMETALO, A ZBOG TOGA SAM TO ŠTO JESAM! Jami o tome kako joj je glumac obeležio karijeru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track