ŽENA POKOJNOG DRAGANA KAPIČIĆA IGRALA U OTPISANIMA: Napustila karijeru zbog porodice, sin krenuo njenim stopama i ŽIVI U AMERICI
Foto: Printskrin

porodica

ŽENA POKOJNOG DRAGANA KAPIČIĆA IGRALA U OTPISANIMA: Napustila karijeru zbog porodice, sin krenuo njenim stopama i ŽIVI U AMERICI

Kultura -

Legendarni košarkaš Dragan Kapičić preminuo je u ponedeljak ujutru, u 76. godini. Čuveni sportista bio je pravi as na terenu, a najveća podrška mu je bila porodica.

Dragan Kapičić
foto: Aleksandar Jovanović Cile

Godinama je bio u skladnom braku sa glumicom Slobodankom Bebom Žugić. Beba je rođena 10. novembar 1950 u Beogradu, a o njenom životu se ne zna mnogo, budući da se povukla iz javnog života.

Ipak, pre nego je glumačku profesiju okačila o klin ostvarila je brojne uloge, među kojima se izdvajaja rola u seriji "Otpisani".

Dragan i Beba zavoleli su se tokom jednom letovanja.

Boba Kapičić, serija Otpisani
foto: Printskrin

- Sa mojom ženom Bebom bilo je drugačije. U vreme apsolutne popularnosti, poslao sam joj poruku po jednom drugu, ali nije reagovala kako sam očekivao. Nije imala pojma ko sam, jer je nijedan sport nije zanimao. Posle nekoliko meseci, ipak mi je prišla. Bilo je to 1969, i od tada više nikada se nismo rastali" - ispričao je svojevremeno Kapičić za Novosti.

Beba je žrtvovala karijeru zbog porodice koja joj je mnogo značila.

Beba Kapičić
foto: Aleksandar Jovanović

- Ona je napustila glumačku karijeru i angažman u Ateljeu da bi bila sa mnom u Zagrebu gde nikoga nije poznavala. Tamo sam služio vojsku, teško sam to podneo. Od prvih dana naše veze toliko je bila uz mene i imala potrebu za mnom, da mi to i danas znači gotovo abnormalno - kao smisao celog života - ispričao je sportista.

Dragan i Beba iz velike ljubavi dobili su sinove Stefana i Filipa. Stefan je krenuo majčinim stopama i gradi svetsku karijeru u Americi.

(Kurir.rs/I.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track