ZA 3 DANA SPREMILA ULOGU I POBEDILA NA FESTIVALU: Uspeh glumice Staše Nikolić, ali i predstave "(Pra)faust" na 6. Viminacijum fest
Foto: Bojan Nikolić

bravo

ZA 3 DANA SPREMILA ULOGU I POBEDILA NA FESTIVALU: Uspeh glumice Staše Nikolić, ali i predstave "(Pra)faust" na 6. Viminacijum fest

Kultura -

Dodelom nagrada stručnog žirija i koncertom u čast pobednika preksinoć je svečano završen 6. Viminacijum fest. Zlatnom fibulom, koja se dodeljuje za najbolju glumicu ili glumca festivala, nagrađena je Stanislava Staša Nikolić, koja je u predstavi "(Pra)faust" tumačila ulogu Margarete.

Staša Nikolić
foto: Bojan Nikolić

Ona je zamenila koleginicu Ivu Ilinčić, koja je povredila nogu. Ulogu je uspela da spremi za samo tri dana, a najviše su joj pomogli Svetozar Cvetković i Mirjana Karanović.

- U ovoj predstavi sam u originalnoj podeli u drugoj ulozi. Imala sam malo vremena da naučim sve stihove i da sama sa sobom napravim tu jako tešku i kompleksnu ulogu. Zahvalna sam i Beogradskom dramskom pozorištu, koje mi iz sezone u sezonu pruža velike uloge, velike tekstove, velike predstave, što su upravnik Jug Radivojević i Srđan Obrenović prepoznali moj rad, pre svega kao stipendiste, a sada i kao saradnika - rekla je Nikolićeva.

Faust, Ozren Grabarić, Svetozar Cvetković
foto: Dragana Udivičić

Viminacijum maksimus, nagrada za najbolju predstavu, pripala je predstavi Beogradskog dramskog pozorišta "(Pra)faust" u režiji Borisa Liješevića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track