PREPOZNAJETE LI GLUMICU? Publika je pamti po "SREĆNIM LJUDIMA" I "VARLJIVOM LETU", sada je skoro nemoguće videti u javnosti
U filmu "Varljivo leto", Foto: printscreen

danas je velika zvezda

PREPOZNAJETE LI GLUMICU? Publika je pamti po "SREĆNIM LJUDIMA" I "VARLJIVOM LETU", sada je skoro nemoguće videti u javnosti

Kultura -

Ivana Mihić je imala samo 9 godina kada je prvi put stala pred kamere i odigrala rolu u kultnom ostvarenju "Varljivo leto '68.", a onda su se nizale i brojne druge.

Ivana Mihić
foto: Printscreen/Youtube

Kako treba u sebi probuditi ono najbolje i dati publici, učila je od malih nogu i od roditelja, čuvenih Vere Čukić i Gordana Mihića.

- Ovaj divni film (Varljivo leto '68) napisao je moj otac Gordan, a reditelj Goran Paskaljević me je pozvao da igram ulogu Vladice. Uživala sam na snimanju i volela sve njegove učesnike. S nekima sam, kao na primer sa Batom kao partnerom, i kasnije više puta igrala: u filmu "Terasa na krovu", "Srećna porodica", seriji "Gore-dole"... Uvek je bio veseo i šaljiv - rekla je ranije glumica za TV Ekran.

Ivana Mihić
foto: Privatna Arhiva

Potom, sa zavidim glumačkim stažom, ali opet mladim životnim godinama, u vreme velike krize upustila se u producentske vode, dajući tako svoj doprinos domaćoj kinematografiji.

Najbolje nagrade sustigle su je na brojnim svetskim festivalima. Osim produkcije, bavila se i književnošću, a onda se povukla u vikendicu u blizini Beograda i tamo je već nekoliko godina.

Ivana Mihić
foto: Dragan Kadić

Poslednju ulogu je ostvarila u "Vojnoj akademiji", nakon čega se povukla iz javnosti, a u razgovoru za TV Ekran otkrila je zbog čega je donela takvu odluku.

- Pošto imam više interesovanja u životu, pokušavam da ih što više i ostvarim. Tako sam se nakon diplomiranja glume okušala kao producent, zatim pet godina pisala mesečne kolumne u dnevnom listu Politika u rubrici "Pogledi sa strane", pisala knjige, putovala po zemlji i inostranstvu, jedan period živela u Parizu... Da bih sada započela život van grada - otkrila nam je glumica.

Poveravajući nam detalje iz svoje svakodnevnice dramska umetnica otkrila nam je i kako se snalazi u kući na selu.

- Živim u kući u prirodi. Bavim se tekućim dnevnim poslovima i pokušavam da zasnujem zdravo poljoprivredno gazdinstvo. I to učim u hodu, ali pošto imam nekoliko istinski dobrih prijatelja koji se u to razumeju, sve je lakše.

(Kurir.rs/I.M.)

Bonus video:

00:36

Među prisutnima je bila glumica Anica Dobra

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track