PROMOCIJA KNJIGE O KRALJEVIĆU MARKU: Aleksandra Ninković Tašić u Etnografskom muzeju vas vodi na putovanje kroz epsku tradiciju
Foto: Printscreen

neobičan pristup

PROMOCIJA KNJIGE O KRALJEVIĆU MARKU: Aleksandra Ninković Tašić u Etnografskom muzeju vas vodi na putovanje kroz epsku tradiciju

Kultura -

U Etnografskom muzeju u Beogradu večeras u 20 časova u bioskopskoj sali (ulaz iz Uzun Mirkove), biće održana vidovdanska promocija knjige izdavačke kuće "Agape" pod nazivom "Nauka na drumu Marka Kraljevića - Munje i zmajevi", autorke Aleksandre Ninković Tašić.

Aleksandra Ninković Tašić
foto: Privatna Arhiva

- Verujte mi, putovanje kroz ovu knjigu je i putovanje kroz epsku tradiciju - istakla je Aleksandra Ninković Tašić i pojasnila da ona otkriva vezu naših najvećih umova sa epskom poezijom koja je odigrala značajnu ulogu u kreiranju njihove ličnosti i pogleda na svet.

Aleksandar Gajšek, Vladeta Jerotić
foto: Privatna Arhiva

O samom pristupu pri pisanju ove knjige, sama autorka kaže da je proistekao iz činjenice da su Pupin, Tesla i Milanković obožavali Marka Kraljevića. Kroz promociju će vas voditi autorka knjige Aleksandra Ninković Tašić i Aleksandar Gajšek, autor kultne televizijske emisije "Agape", koja traje od 2005. godine, ali i izdavač knjiga kuće "Agape". U svojoj bogatoj karijeri uradio je nebrojeno intervjua s nekim od najznačajnijih ličnosti srpske kulture poput patrijarha Pavla, Vladete Jerotića, Jelene Genčić i mnogih drugih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track