AKI JE ROĐEN U NIŠU, A MI SMO TU DA OPRAVDAMO TO POVERENJE: Parni valjak nagrađen za životno delo, a jednom pesmom sve NAJSMEJALI
Foto: Marina Lopičić

nostalgija

AKI JE ROĐEN U NIŠU, A MI SMO TU DA OPRAVDAMO TO POVERENJE: Parni valjak nagrađen za životno delo, a jednom pesmom sve NAJSMEJALI

Kultura -

Legendarna grupa Parni valjak iz Zagreba (Hrvatska) "razvalila" je svirkom sinoć preko 3.000 ljudi na Letnjoj pozornici u Nišu. Od organizacije Evergrin festivala, u okviru koga nastupaju, su dobili nagradu za životno delo jer sledeće godine slave jubilej - 50 godina postojanja na sceni.

Aki Rahimovski, Husein Hasanefendić Hus, Parni Valjak
foto: Marina Lopičić

- Ne postoji veća simbolika od ove večeri. Aki je rođen u Nišu i mi smo tu da opravdamo to veliko poverenje. Može se ovo nazvati novim bendom mada smo mi u stvari "Parni valjak. I Aki nam je utkan u svaki dan rada i života - rekao je lider benda Hus Hasanefendić na početku koncerta.

Nakon smrti ovog velikog pevača, za mikrofonom ga je zamenio novi pevač, Igor Drvenkar koji je čini se dostojna zamena.

Igor Drvenkar, Aki Rahimovski
foto: Zorana Jevtić, Marina Lopičić

Aki Rahimovski, dugogodišnji član i simbol ovog benda preminuo je, na žalost, pre dve godine. Nišlije je oduševio svojim "hrapavim gladom" novi pevač Igor Drvenkar(31).

- Nisam na žalost poznavao Akija, ali osećam da nas gleda i čuva odozgo s neba - rekao je Igor pri kraju koncerta.

Parni valjak, Igor Drvenkar
foto: Marina Pešić

Počeo je ovaj svojevrsni hepening, a onda je sa "zagrebačke bine" neko rekao " sada ćemo pesmu koja se slaže sa ovim fudbalskim Evropskim prvenstvom, a koja se zove "kad padne mrak".

Nasmejala se publika iskreno jer su i Hrvatska i Srbija ispale u prvoj rundi Evropskog prvenstva.

Kurir/ Marko Smiljković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track