PUBLIKU OSVOJILA KAO VIRDŽINA, A SAD JE OBUKLA MONAŠKU ODORU: Evo šta radi čuvena glumica zbog koje je cela bivša Juga plakala
Foto: Saša Urošev

iza kamere

PUBLIKU OSVOJILA KAO VIRDŽINA, A SAD JE OBUKLA MONAŠKU ODORU: Evo šta radi čuvena glumica zbog koje je cela bivša Juga plakala

Kultura -

U Kikindi je počelo snimanje filma "Grešnik". Zasnovano na istinitom događaju, ostvarenje reditelja Borka Brajovića prati bremenitu životnu priču jednog mladog čoveka. Naslovnu žensku rolu igra Kikinđanka Marta Keler.

film Grešnik
foto: Saša Urošev

Simpatije domaće i međunarodne publike stekla je ulogom u filmu "Virdžina" Srđana Karanovića i osvojila prestižnu nagradu Feliks Evropske filmske akademije. U novom filmskom ostvarenju, koje bi trebalo da se prikaže iduće jeseni, igraće mati Dariju.

Marta Keler, film Grešnik
foto: Saša Urošev

- Preplavila su me emocije kad sam dolazila u Kikindu. Uzbuđena sam zbog prilike da budem deo ove filmske ekipe. Priča je vrlo potresna, a sve je vrlo izazovno i interesantno. Ne bih puno da otkrivam. Ozbiljno sam se pripremala i odlazila u manastir da vidim kako zapravo žive monahinje - rekla je Marta za Kurir i nastavila:

Marta Keler, Virdžina
foto: Printscreen

- Priznajem da je osećaj ovde u dvorištu manastira Svete Trojice u Kikindi veoma lep. Ovde vlada divna energija. Ovo je jedna od mojih ozbiljnijih uloga posle "Virdžine". Zaista se jako dobro osećam u ovoj priči.

film Grešnik
foto: Saša Urošev

Glavna muška uloga u filmu "Grešnik" poverena je Vukašinu Staniću, koji tumači Strahinju.

- Ovo je moja prva filmska uloga, poslednjih godina igram u beogradskom teatru "Levo". Završio sam na kastingu, a filmska ekipa se odlučila za mene. Strahinja, lik koji tumačim, doživljava veliku životnu transformaciju. Priča je autentična i prati život jednog momka iz Kikinde. U fokusu ove priče je pokajanje - otkrio je Vukašin.

film Grešnik
foto: Saša Urošev

Film "Grešnik" radi se u produkciji "Feniks filma" i "Nemezis produkcije". Miroslav Huđac, producent, kaže da je tražio lep, zelen, miran i filmičan vojvođanski grad, pa je odluka lako pala na Kikindu.

- Film "Grešnik" prati život mladića koji je krenuo pogrešnim putem, sve do teške nesreće, koju uspeva da preživi uz hrišćanstvo i veru. U planu nam je da film bude prikazan na jesen sledeće godine - saopštio je Huđac.

(Saša Urošev)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track