"NEMA ME NA FILMU NI NA TELEVIZIJI JER TO NISU SADRŽAJI KOJI ME INTERESUJU" Tanja Bošković o životu u penziji i odlasku za KANADU
Tanja u Sopotu u društvu članova žirija, Foto: Nemanja Nikolić

iskrena

"NEMA ME NA FILMU NI NA TELEVIZIJI JER TO NISU SADRŽAJI KOJI ME INTERESUJU" Tanja Bošković o životu u penziji i odlasku za KANADU

Kultura -

Na Filmskom festivalu u Sopotu, koji je otvoren pre dve večeri tradicionalnim defileom fijakera s filmskim ekipama i projekcijom "Ruskog konzula", o nagradama će odlučivati Tanja Bošković.

Glumica je na čelu žirija koji čine i reditelj i redovni profesor FDU Predrag Velinović i Miroljub Stojanović, filmski kritičar i esejista, urednik izdavačke delatnosti FCS.

filmski festival u sopotu, Tanja Bošković
foto: Nemanja Nikolić

- Trudim se da bude pravična. Iznenadio me je poziv da budem na čelu žirija, ali Aleksandar Avramović mi je objasnio da kao dobitnica nagrade Sloboda za životno delo imam obavezu da budem u Sopotu. Nije nam lako jer su 24 filma selektovana u program - kaže Tanja za Kurir i nastavlja:

- Radosna sam što u jednom malom mestu i deca imaju svoju selekciju. Svaki dan će moći da gledaju filmove i idu u kino. U Sopotu je najlepše što je u centru mesta spomenik "Slobodi" u čast filma, ali i Velimira Bate Živojinovića.

filmski festival u sopotu
foto: Nemanja Nikolić

Glumačke nagrade na ovom festivalu, koji traje više od pola veka, nose imena Mire Stupice i Bate Živojinovića.

- Pola života sam, dušo moja, provela s njima. Bili su posebni ljudi i umetnici. Drugačije ja njih doživljavam nego klinci danas, koji treba da nastave da prave filmove. Nadam se da će Sopot postati nacionalni festival.

Sećanje, Mira Stupica, Glumica, Narodno Pozorište, Veče, Bora Dugić
foto: Dado Đilas

Tanja kaže da uživa u penziji i da igra po Srbiji svoju predstavu "Uspomene Sare Bernar".

- Leto provodim na moru. Došla sam u Beograd zbog festivala. Uživam da igram Saru Bernar, a dobili smo poziv za gostovanje u Kanadi. To je za mene nešto posebno. Puno igramo tu predstavu svuda po bivšoj Jugoslaviji. Bili smo na Kosovu i Sarajevu. Pozorište, to vam je, dete moje, jedan drugi svet - priznaje glumica.

filmski festival u sopotu, Tanja Bošković
foto: Nemanja Nikolić

Upitali smo našu sagovornicu što je nema više na filmu ni na televiziji.

- Nisu to sadržaji koji me interesuju - poručuje Tanja.

Film Balkan ekspres
foto: Printskrin

Pozorište na Terazijama najavilo je da radi mjuzikl "Balkan ekspres", a Tanja, koja igra u istoimenom filmu, o novom angažmanu sa osmehom kaže

: - Videćemo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track