IMALA SAM SREĆE DA PRVI FILM SNIMIM S MILENOM, BATOM I SMOKIJEM: Branka Katić o SUNCU MAMINOM i zašto zaplače kad dođe u BEOGRAD
Foto: Kinematografska kuća

iskrena

IMALA SAM SREĆE DA PRVI FILM SNIMIM S MILENOM, BATOM I SMOKIJEM: Branka Katić o SUNCU MAMINOM i zašto zaplače kad dođe u BEOGRAD

Kultura -

Na Filmskom festivalu u Sopotu za nagrade se bori i sjajni film "Sunce mamino" reditelja Koste Đorđevića. Priča prati šesnaestogodišnjeg Relju (Pavle Čemerkić) zaljubljenog u Anu (Alisa Radaković), a kod kuće se suočava s distanciranom i anksioznom majkom, koju tumači Branka Katić. Poznata glumica i članica Beogradskog dramskog pozorišta bila je gošća festivala, gde podelila svoje utiske s publikom.

film Sunce mamino
foto: Emilja Stanišić

- Imali smo probe pred snimanje na kojima smo puno razgovarali. Radili smo zajedno audiciju da nađemo i mog drugog sina Filipa. Našli smo Borisa Ilića. Videli ste te scene. On je plakao u svakom dublu. Pavle i Boris nisu išli u nikakve škole, a talenat za glumu je nešto sa čim se rodiš. Obojica su napravila lepe uloge. Kad znaš šta glumiš i s dobrim partnerom, stvari se dešavaju izvan neke režije. Sad igram razne mame. Mi smo jedna veoma talentovana nacija za glumu - zapazila je umetnica, koja živi na relaciji London-Beograd.

Branka Katić
foto: Printscreen/Youtube

Branka se osvrnula na svoj početak i film "Nije lako sa muškarcima", za koji se na kasting prijavila preko oglasa u novinama. Ušetala je tada u dvorište gde je bilo oko 600-700 devojčica i provukla se do reditelja Mihaila Vukobratovića da mu kaže da je najbolja za tu ulogu.

- Imala sam veliku sreću da svoj prvi film snimim s Milenom Dravić, Velimirom Batom Živojinovićem i Ljubišom Smokijem Samardžićem. Milena je bila predivna prema meni, ali i Dubravki Mijatović. Trudim se da mladi koji rade sa mnom nemaju nikakvo traumatično iskustvo. Imamo poštovanje za svakog kolegu. Bolji smo glumci kad sarađujemo i kad smo tu jedni za druge - iskrena je Branka.

Branka Katić, Branka Katic
foto: Damir Dervišagić

Na kraju se u razgovoru koji je vodio mladi glumac Dragan Vesić osvrnula i na popularnost.

- Nisam uvek dobro raspoložena. Volim ljude. Puno sreće osetim kada dolazim u Beograd i na aerodromu kad vidim putnike kako se grle. Odmah se rasplačem - zaključila je Katićeva.

Bonus video:

00:36

Među prisutnima je bila glumica Anica Dobra

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja