"SREĆA JE ŠTO TO VEĆ 12 GODINA NE MORAM DA SNIMAM" Raša Bukvić je glumio sa SVETSKIM facama, ali retko ko zna kako je počeo
Foto: Damir Dervišagić

zanimljivo

"SREĆA JE ŠTO TO VEĆ 12 GODINA NE MORAM DA SNIMAM" Raša Bukvić je glumio sa SVETSKIM facama, ali retko ko zna kako je počeo

Kultura -

Glumac Radivoje Raša Bukvić iza sebe ima ozbiljnu karijeru koju je ove godine obogatio i svojom prvom filmskom režijom. Reč je o ostvarenju "Još jedan dan" koje je imalo premijeru na Festu, a koje će biti prikazano i na Filmskom festivalu u njegovom rodnom gradu Somboru.

Radivoje Bukvić, Radivoje Raša Bukvić, Raša Bukvić
foto: Zorana Jevtić

Bukvić danas može da se pohvali i brojnim ulogama na francuskom filmu, ali je i te okvire prevazišao nakon što je stigao do Holivuda. Igrao je rame uz rame sa svetskim facama poput Brusa Vilisa, Lijama Nisona, Eda Harisa... Spisak je poduži, ali retko ko zna da je na samom početku karijere snimio reklamu za tada popularni lanac marketa. Ona ga ipak nije etiketirala.

Radivoje Bukvić
foto: Marko Todorović

- Imao sam sreće, ali ima tu i sopstvenog truda i neodustajanja. Kjuč svake karijere je da čovek jednostavno ustaje i neodustaje. Da je svako jutro spreman da iznova uđe u okršaje, ode na neki kasting i prosto ne dobije tu ulogu. Ja sam više naučio od uloga koje nisam dobio nego od onih koje sam dobio. Ti izazovi su me čeličili - rekao je glumac u razgovoru za TV Ekran i dodao:

Raša Bukvić
foto: Kurir Televizija

- Sad, kad bih morao da biram ispočetka, ne bih voleo da mi se i jedna prepreka sa mog dosadašnjeg puta ukloni jer su mi one stvorile ovaj život. Bio sam neko ko se ne nada ničemu, a stremi najboljem, ali nisam odustajao tako lako. A što se tiče te reklame, obeležila me je u momentu kad sam je izveo. Reklama ume da pohaba glumčevo lice pa da ga reditelji više ne žele. Srećna je okolnost što poslednjih 12 godina nisam morao da ih snimam.

Endi Mekdauel
foto: Shootpix/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Upravo je toliko vremena prošlo od zagrljaja sa čuvenom Endi Mekdauel sa kojom je Radivoje snimio reklamni spot za čuvenu francusku kozmetičku kuću. Na konstataciju da to i nije bilo tako loše, glumac se našalio:

- Mislim da je ona bolje prošla - zaključio je glumac s osmehom.

Bonus video:

00:35

Glumac Milan Marić se oglasio povodom otvaranja Firefly Studios

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track