KO SU NAŠI NAJPLAĆENIJI GLUMCI: Za jedan dan snimanja zarade nečiju PLATU, a Mikiju Manojloviću niko ne može da parira u SRBIJI
Foto: Beta

zanimljivost

KO SU NAŠI NAJPLAĆENIJI GLUMCI: Za jedan dan snimanja zarade nečiju PLATU, a Mikiju Manojloviću niko ne može da parira u SRBIJI

Kultura -

Predrag Miki Manojlović već godinama važi za najplaćenijeg srpskog glumca budući da navodno svoj dan snimanja naplaćuje između 3.000 i 5.000 evra.

Narodno pozorište, Pobuna, glumci, protest
foto: Marina Lopičić

Pre nekoliko godina Miki je držao cenu 2.000 evra, ali je ulaskom u zlatno doba domaćih serija, glumačka profesija je postala jedna od najplaćenijih u Srbiji. Umetnici ranga Manojlovića samo za dan zarade nečiju godišnju ili mesećnu platu.

Po snimajućem danu glumci na studijma ili nepoznati mogu da pogode honorare od 200 do 450 evra, u zavisnosti od veličine uloge i broja scena, pa se tako njihove mesečne plate kreću od 4.500 do čak 10.000 evra! Zanimljiv je podatak da snimajući dan za dete, pa i bebu, staje 100 evra, što je, takođe, unosna zarada.

Miloš Biković
foto: EPA Maxim Shipenkov

Najplaćeniji naš glumac je Miloš Biković, ali zbog angažmana u Rusiji i Evropi, gde je njegov dan oko 5.000 evra.

U Rusiji je stvar mnogo transparentnija nego u Srbiji, pa zarade glumaca nisu poslovna tajna.

Jedan Bikovićev dan na setu za komediju "Sluga", jedan od najgledanijih filmova u istoriji ruskog bioskopa, koštao je 420.000 rubalja (oko 5.200 evra). Budući da je snimanje ove komedije trajalo 39 dana, računica kaže da je srpski glumac zaradio više od 200.000 evra. Film je prošao veoma uspešno i zaradio je više od 50 miliona evra. Biković je i u Rusiji uvek u deset najplaćenijih umetnika.

Južni vetar, Aleksandar Berček
foto: Režim produkcija

Rame uz rame s Mikijem je i Aleksandar Berček. On snimajući dan naplaćuje i do 3.000 evra, ali igra i za mnogo manje novac, kada mu se dopadne uloga. Velikom retko snima, pa nije u top deset listi po zaradama.

Andrija Milošević
foto: TV Una promo

Andrija Milošević ima manju dnevnicu, ali zarađuju više jer se bavi produkcijom i snimaju TV reklame. Popularnost na Instagramu mnogim glumcima donosi solidnu zaradu, a Andrija ima i svoj šou program, koji nije manje od 10.000 po epizodi.

Milan Marić
foto: Miloš Nadaždin Story

Glumac Milan Marić stekao je veliku popularnost ulogom u filmu "Toma", koji prati život našeg legendarnog pevača Tome Zdravkovića. Od tada je cena njegovog honorara znatno porasla i jedan je od plaćenijih glumaca.

Jugoslovensko dramsko pozorište, Nenad Jezdić
foto: Jakov Simović

U top pet svoje mesto je našao i Nenad Jezdić, jer je krenuo da snima "Igru sudbine". Na listi najplaćenijih glumaca nalaze se i Sergej Trifunović, Nikola Kojo, Vuk Kostić, Andrija Kuzmanović i Nebojša Dugalić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja