Film "Megdan: Između vode i vatre" Alekse Balaševića osvojio je čak dve nagrade na Iskija global festu u Napulju.

bla05651.jpg
EUGENIO BLASIO 
foto: EUGENIO BLASIO

Glumac Viktor Savić dobio je priznanje Zvezda u usponu, a sportska drama o MMA borcu iz Novog Sada proglašena je za najbolje debitantsko ostvarenje. Velikom interesovanju za ovaj film doprinela je i vest da je jedna od najvećih muzičkih zvezda Sting prisustvovao svetskoj premijeri i uputio reči pohvale producentima i glumačkoj ekipi.

aleksa-balasevi-i-sting.jpg
Privatna Arhiva 
foto: Privatna Arhiva

- Kad sam video da Sting ulazi na našu projekciju i čeka film, mislio sam da sanjam. On je bio jedan od omiljenih uzora mog oca Đoleta. Bio sam na njegovom koncertu u Novom Sadu 2006. godine, a sada sam mu prišao i skoro pet minuta smo razgovarali. Smejao se tokom filma, a njegova žena, glumica Trudi Stajler je bila članica žirija baš u našoj selekciji - kaže Balašević za Kurir.

whatsapp-image-20220429-at-8.37.50-pm.jpg
Nemanja Nikolić 
foto: Nemanja Nikolić

Film "Megdan: Između vode i vatre" je uzbudljiva sportska drama koja prati život čuvara u noćnom klubu na kraju sportske karijere, kad njegov moralni dug iz prošlosti dolazi na naplatu. Ovo je priča o grupi momaka koji moraju da biraju između vode i vatre, ali žele da zadrže oboje. Glumačku podelu priče čine Viktor Savić, Enis Bešlagić, Vojin Ćetković, Nina Seničar, Aleksandar Radojičić, Jovana Balašević, Petar Božović, Aleksandar Gavranić, Vaso Bakočević, Maja Berović, Dušan Džakić, Ion Bečte, Genadij Bojarkin, Blagoj Veselinov, Iva Krajnc i mnogi drugi.

bla05649.jpg
EUGENIO BLASIO 
foto: EUGENIO BLASIO

- Kad su prozivali za nagrade uvodnog dela festivala, prvi smo bili mi kao debitanti. Ne mogu da opišem kako smo se svi obradovali. Međutim, kao da sam očekivao nešto, jer kad se film završio, cela bioskopska sala gde je bila projekcija je aplaudirala i grlila nas. Nisam očekivao da će toliko razumeti naš humor i mentalitet. Presudila je srpska truba Dejana Petrovića, koju nam je poklonio za film, definitivno, jer im se najviše svideo - barem kako kažu iz žirija - kontrast klavira Dirka Brosea (Pavarotijev i Bočelijev dirigent) s Petrovićevom trubom. Idemo dalje, veći vetar u leđa niko nije mogao da dobije - priznaje Aleksa.

jelena-calasan04243.jpg
Jelena Ćalasan 
foto: Jelena Ćalasan

Film će, nakon svetske premijere u Italiji, publika u Srbiji premijerno videti 24. septembra u Sava centru. Distribucija je poverena Art visti.

- Jedva čekam Sava centar. Hvala svima na čestitkama i podršci, ovo niko nije mogao da predvidi. Svi su bili oduševljeni našim malim balkanskim filmom - zaključuje Aleksa Balašević.

bla05505.jpg
EUGENIO BLASIO 
foto: EUGENIO BLASIO

Od naše ekipe svetskoj premijeri su prisustvovati glumci Aleksandar Radojičić i Aleksandar Gavranić, kao i koproducent iz Moldavije Serđo Paskaru i izvršni producent Miljan Gavrilović.

Na festivalu, koji traje 30 godina, ove godine gost je bio naš reditelj Emir Kusturica. Program se održava na ostrvu Iskija kod Napulja a ranijih godina gosti na njemu su bili Silvester Stalone, Samjuel L. Džekson, Monika Beluči, Antonio Banderas, Oliver Stoun, Nikolas Kejdž, Kventin Tarantino, Deni Glover, Džerald Batler, Selena Gomez, Mateo Garone, Brendan Frejzer i mnogi drugi najpoznatiji svetski reditelji, glumci, scenaristi, kao i glavni ljudi Netfliksa, HBO, Amazona, Diznija, Paramaunta...

foto07-news1-nemanja-nikolic.jpg
Nemanja Nikolić 
foto: Nemanja Nikolić

Pre Viktora nagradu dobili Banderas i Samjuel L. Džekson

Glumca Viktora Savića prvi put ćemo gledati u glavnoj ulozi u nekom domaćem ostvarenju, a nagrađen je priznanjem Zvezda u usponu.

- Obradovao sam se najviše kad je, pored debitantske nagrade za naš film, Viktor dobio glumačku nagradu. To priznanje pre njega su držali u ruci Samjuel L. Džekson, Antonio Banderas, Deni Glover, Kevin Kostner, Nikolas Kejdž i mnogi drugi poznati evropski glumci - objasnio je Balašević.

Bonus video:

Kurir televizija BALAŠEVIĆ MU OSTAVIO NEDOVRŠEN ZADATAK! Kiki Lesandrić nasledstvom OŽIVEO DUH PANONSKOG MORNARA: Tražio sam Đoletovu emociju!