Interpretacija Tihomira Stanića, u režiji Dušana Petrovića i prema prevodu Ivane Dimić, već godinama unazad izaziva oduševljenje publike. U dvorištu Kapetan Mišinog zdanja monodrama "Detinjarije" Rejmona Kusa biće prvi put izvedena u sutra u 21 čas u pozorištu Teatrijum.

Predstava je premijeru imala 17. novembra 1996. i već naredne godine pobrala je brojne nagrade i pozitivne kritike i tako dokazala da je omiljena i kod publike i kod kritičara. Duhovita, ali i bolno istinita priča o traumama i odrastanju jednog dečaka može lako da dovede do plakanja, ali uglavnom od smeha.

tihomir-stanic-foto-marko-spasojevic.jpg
Marko Spasojević 
foto: Marko Spasojević

- Premijera "Detinjarija" je bila za moj rođendan pre 28 godina. Sećam se da je predstava na jednom festivalu na kom se dodeljuju dve nagrade osvojila - čak tri. Mislim da je to najbolja monodrama na svetu - kaže glumac za Kurir.

Pored Stanićevih "Detinjarija", ove nedelje u pozorištu Teatrijum odigraće se: "Halflajf" Filipa Vujoševića u režiji Nikole Kljajića; "Tražiti Hamleta"; "On, ona i korona" Bojane Đurašković i Marka Miloševića; "Osam žena" Roberta Tomasa u režiji Igora Đorđevića; kao i premijerno izvođenje Nušićevog "Narodnog poslanika" u režiji Janka Cekića.

img061.jpg
Privanta arhiva 
foto: Privanta arhiva

U sklopu programa besplatnih predstava za decu u saradnji s Fondacijom "Alek Kavčić", ovog vikenda odigraće se predstave "Čarobni kolač" i "Ljubav kao magija". Sve večernje predstave počinju u 21 čas, dok se predstave za decu izvode vikendom sa početkom u 11 časova. Karte za večernji program se mogu kupiti preko servisa Tickets.rs, kao i na blagajni Teatrijuma (Vuka Karadžića 1) svake večeri od 19 do 21 i vikendom od 10.30 do 12.30. Za sve dodatne informacije o repertoaru i o predstavama posetite sajt pozorišta Teatrijum.rs.

Bonus video:

Kurir televizija TEATRIJUM, JEDINO POZORIŠTE U BEOGRADU KOJE RADI TOKOM LETA! Tika Stanić za Kurir TV: Vikendom besplatne predstave za decu