"MIRA BANJAC JE MOM FILMU DALA SRCE, GIPKOST I LEPOTU" Raša Bukvić u Somboru: Moj iskorak u režiju je produžetak glumačkog posla
Foto: Kurir Televizija, Kristian Aranjoš

Emotivan

"MIRA BANJAC JE MOM FILMU DALA SRCE, GIPKOST I LEPOTU" Raša Bukvić u Somboru: Moj iskorak u režiju je produžetak glumačkog posla

Kultura -

Projekcijom filma "Još jedan dan" Radivoja Raše Bukvića počeo je 6. Somborski filmski festival. Poznatog glumca su za ovu filmsku priču inspirisali poslednji dani života njegove bake na selu.

Radivoje Raša Bukvić
foto: Kurir

- Nemam tremu, već više neko uzbuđenje. Prvi put sam u Somboru na festivalu (smeh). U publici su moji roditelji, kum, prijatelji... Moj iskorak u režiju je produžetak glumačkog posla. Posebno mi je zadovoljstvo što ovaj film, koji je inspirisan životom moje bake Jelke, doživljava premijeru u mom rodnom gradu - kaže Bukvić i dodaje:

- Baveći se ovom temom koja je za mene bila zanimljiva, a to je univerzalna samoća u starosti, pitao sam se dugo da li monotonost, koju starost evidentno nosi sa sobom, nužno podrazumeva i gubitak apsolutne ljudske aktivnosti i radosti življenja.

Mira Banjac
foto: Promo

Glavna uloga je poverena Miri Banjac.

- Radeći s našom legendom Mirom, shvatio sam da je taj gubitak samo delimičan, da nije potpun. Ona je unela u ovaj film srce, gipkost, lepotu i donela onu vrstu dečje radosti koja je neophodna da bi karakter koji živi potpuno zapušten u jednoj ruralnoj zabiti održao nivo radosti koji je neophodan i dovoljan da on želi da živi još jedan dan - naglasio je Bukvić i svečano otvorio 6. Somborski filmski festival.

Tokom festivala biće prikazano 14 ostvarenja, podeljenih u četiri selekcije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track