DŽON SEVIDŽ PONOVO U SOMBORU: Slavni glumac prvo obišao izložbu slika posvećenu Bati Živojinoviću, a sa njim je i Lazar Rokvud
Foto: Kurir/Lj.R.

povratak

DŽON SEVIDŽ PONOVO U SOMBORU: Slavni glumac prvo obišao izložbu slika posvećenu Bati Živojinoviću, a sa njim je i Lazar Rokvud

Kultura -

Holivudski glumci Džon Sevidž i Lazar Rokvud gosti su Somborskog festivala, gde će danas učestvovati na promociji knjige "Kako sam otkrio Ameriku".

Slavni umetnici posetili su izložbu slika "Bata u 90 slika" koja je posvećena velikanu srpskog glumišta Velimiru Bati Živojinoviću u Kulturnom centru Laza Kostić.

Somborski filmski festival
foto: Kurir/Lj.R.

Čuveni glumci govoriće povodom promocija knjige Nemanje Sarača "Kako sam otkrio Ameriku", a pored njih učestovaće i Radoslav Zelenović i Nemanja Sarač.

Bogat prateći program biće organizovan i za vikend. Tokom vikenda predstaviće se delo Jelice Stojančić "Poseban kadar", u izdanju "Čigoja štampe".

Svečano otvaranje

Somborski filmski festival
foto: Kurir/Lj.R.

Podsećamo, 11. izdanje Somborskog filmskog festivala otvoreno je u četvrtak, 11. jula, projekcijom filmova "Još jedan dan" Radivoja Bukvića i "Ruski konzul" Miroslava Lekića. Prve večeri uručeno je i priznanje "Specijalni Ernest" za doprinos dobrim filmovima pripalo je posthumno glumcu Žarku Lauševiću, koju je u njegovo ime primila Anita Laušević.

Publika će u naredne tri večeri festivala filmove gledati u dvorištu Gradskog muzeja, Kabareu Narodnog pozorišta Sombor i u Atrijumu Stare Gradske kuće.

Bonus video:

02:20

POČEO SAM DA PIŠEM KNJIGU OD OČEVIH IZREKA Sin Bate Živojinovića o utiscima sa izložbe Bata u 90 slika: Otkrio jaku simboliku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track