SRPSKI GLUMAC ZBOG NEMAŠTINE OSTAO BEZ SESTRE: Požar je izbio u trenu, nije joj bilo spasa - ŽIVELI SU BEZ STRUJE, NIKO NIJE ZNAO
Foto: Stefan Jokić

plamen sveće bio je koban

SRPSKI GLUMAC ZBOG NEMAŠTINE OSTAO BEZ SESTRE: Požar je izbio u trenu, nije joj bilo spasa - ŽIVELI SU BEZ STRUJE, NIKO NIJE ZNAO

Kultura -

Glumac Ljuba Tadić godinama je s majkom i nepokretnom sestrom živeo u stanu u centru Beograda u kom nije bilo struje. A onda, u jednom trenu nastala je užasna tragedija u tom istom domu.

U glumčevom stanu izbio je požar od zapaljenih sveća. U ovoj nesreći Ljubina sestra Maja poginula, a Ljuba i njegova majka zadobili teške opekotine.

Požar je izazvala upaljena sveća koja se nalazila u sobi nesrećne Maje, koja se izuzetno teško kretala bez invalidskih kolica.

lJUBIVOJE TADIC
lJUBIVOJE TADIC

Ovako je glumac govorio o tragediji koja ga je zadesila

"Požar u leto 2015, ne znam datum, izbio je jer nismo imali struje. Nisam imao novaca da platim račun od 145.000 dinara za letnji obračun 2014. Prethodni obračun za zimski period, od 11.000 dinara, za zimu 14. sam platio. Znam da sam mesecima svaki dan išao u EPS da odnesem dopise, prigovore, da ja to nisam mogao da potrošim, molbe s medicinskom dokumentacijom, Mirinom i Majinom. Sestra je bila bolesna od trećeg meseca svog života. Bebe koje tako obole obično ne žive dugo, međutim, ona je imala takvu pažnju mame i tate, a kasnije i moju. Od svoje osamnaeste godine išao sam po lekove, vodio je na preglede i sve što treba. Nije bila radno sposobna, ali mnogo je volela da čita. Obožavala je Momu Kapora. Volela je Ivu Andrića, Pavla Ugrinova, koji je prilično težak pisac, i Aleksandra Tišmu. Poslednje što je pročitala bila je knjiga Emira Kusturice "Smrt je neprovjerena glasina". Bila je ogromna inteligencija, ali zbog te svoje bolesti... Da se bavila nekim pozivom, ona bi bila najuspešnija. Ali, eto... tako se desilo. Ja je nikad nisam video zdravu", ispričao je glumac.

Požar je izbio u leto 2015. godine
Požar je izbio u leto 2015. godine

Trajni ožiljci

"Igrao sam predstave. Sakrivao sam koliko sam mogao da sam van sebe. Uveče smo mama Mira, sestra Maja i ja sedeli dugo. Vrlo retko sam spavao i sebi ne mogu da oprostim što sam te strašne noći zaspao. Izgubio sam sestru Maju, a mama Mira i ja ostali smo s trajnim posledicama. Hiljadu puta sam pričao tu priču.", govorio je svojevremeno glumac, pa dodao:

"Probudio sam se na Klinici za opekotine i rekonstruktivnu hirurgiju u KCS u Beogradu. Tamo su doktorka Biljana Ćertić i osoblje učinili sve da nas izleče. Setio sam se pišući knjigu "Lična dokumenta" zašto Maja nije htela da izađe iz sobe koja je gorela. Tražila je od mene da joj nađem papuče. Ona ni korak nije i ne bi napravila bez svojih papuča. Nemam nameru da optužujem bilo koga, ja sam kriv", bolno je zaključio.

(Kurir.rs/M.J)

Bonus video:

00:44

GLUMAC ISPRIČAO DIRLJIVU ANEGDOTU SA MANDOM! Bio je tu u veoma važnom trenutku za mene! PROGOVORIO O NASTAVKU SELO GORI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track