KAO DEVICA SNIMILA NAJVRELIJU SCENU DOMAĆEG FILMA! Glumica veliku TAJNU čuvala godinama, a onda je pokušala da ODUZME SEBI ŽIVOT
Foto: Printscreen

sećanje

KAO DEVICA SNIMILA NAJVRELIJU SCENU DOMAĆEG FILMA! Glumica veliku TAJNU čuvala godinama, a onda je pokušala da ODUZME SEBI ŽIVOT

Kultura -

Srpska filmska, televizijska i pozorišna glumica, diplomirana istoričarka umetnosti Neda Arnerić rođena je na današnji dan u Knjaževcu 1953. godine.

Njen privatni život često je bio izložen očima javnosti, a najviše je intrigirao njen ljubavni status, naročito nakon eksplicitnih scena.

Neda Arnerić
foto: Printscreen/Youtube/RTS

Svi se dobro sećaju eksplicitne scene u ostvarenju "Haloa, praznik kurvi".

Lepo lice i graciozno telo učinili su da se mnogi zaljublje u nju. Gledali su je obnaženu u upečatljivim scenama intimnih odnosa velikih filmova domaće kinematografije. Ipak, malo je poznato da je kadrove seksa snimala kao devica, bez ikakvog iskustva i znanja kako se vodi ljubav.

Neda Arnerić, Haloa praznik kurvi
foto: Printscreen YouTube

- Nisam imala pojma o seksualnosti i igrala sam nešto što još nisam doživela. Naučila sam vrlo rano da je snimanje filma posao koji se u dogovoru s rediteljem treba ozbiljno obaviti. U scenariju je, na primer, pisalo: oni se bude ujutru i nakon vođenja ljubavi kreće priča. A ja u to vreme nisam ni znala kako se vodi ljubav. Bio je to deo mog zanata, a ja se smatram dobrim zanatlijom - objašnjavala je tada glumica u tekstu kojem su tadašnji urednici dali naslov “Snimala sam scene seksa dok sam bila devica”.

Bogata karijera

Haloa praznik kurvi, Neda Arnerić
foto: Printscreen YouTube

Već sa prvim filmom "San" iz 1966. godine Neda je postala prava zvezda tadašnje Jugoslavije.

Jedne od zapaženijih uloga u Nedinoj karijeri jesu uloge u filmovima "Višnja na Tašmajdanu", "Užička republika", "Sutjeska", "Varljivo leto '68", "Ispravi se, Delfina" i mnogi drugi.

Ispisala se Akademije

Neda Arnerić
foto: Pritnscreen

Karijeru glumice počela je veoma rano. Kad je imala 10 godina počela je da uči glumu kod poznatog beogradskog glumca i reditelja Bate Miladinovića.

Ujedno je bila i članica dečje dramske grupe Radio-televizije Beograd. Istovremeno, pohađala je i časove baleta, a njen talenat je već s 13 video reditelj Puriša Đorđević, dodelivši joj ulogu u filmu "San", o deci kojoj je Drugi svetski rat raspršio snove.

Kraj rata, Bata Živojinović, Gorica Popović, Neda Arnerić
foto: Printscreen/Youtube

Nakon te uloge proglašena je za najlepšu ženu Jugoslovenske kinematografije i otvorio joj se put u slavu.

Depresija

Neda je teško podnela smrt svog trećeg supruga Milorada Neškovića. Kad je on sredinom decembra prošle godine izgubio bitku s bolešću i zauvek napustio Nedu, umetnica je teško podnela svoj najveći gubitak dosad.

Neda Arnerić
foto: Printscreen/Youtube

Borila se s depresijom sve dok je dva meseca nakon večnog rastanka s mužem, 27. februara, u stanu nije pronašao brat kako onesvešćena leži na podu.

Neda Arnerić
foto: Dragana Udovičić

Bila je na ivici smrti zbog prekomerne doze tableta za smirenje u kombinaciji s lekovima za hipertenziju, lekari su insistirali na tome da se njen organizam potpuno očisti.

Smrt

Preminula je 10. januara 2020. godine u svom stanu. Njeno telo pronašao je brat za trpezarijskim stolom, kada je pozvao bravara jer se glumica nije javljala na telefon.

Neda Arnerić
foto: Printscreen/Premijera

Sahranjena je u Aleji zaslužnih građana na Novom Groblju.

(Kurir.rs/I.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track