Prošle nedelje objavljen je prvi trejler filma "Dražen", koji govori o životu čuvenog jugoslovenskog i hrvatskog košarkaša Dražena Petrovića. Posebno zanimljivo je to što u ovom biografskom ostvarenju muzičar Mile Kekin tumači ulogu legendarnog trenera Mirka Novosela. Film "Dražen", u režiji Danila Šerbedžije i produkciji Ljube Zdjelarevića i Ivora Šibera iz produkcijske kuće "Kinoteka", trebalo bi da premijerno bude prikazan 22. oktobra, na 60. rođendan čuvenog košarkaša.

Ovo ostvarenje prati Dražena Petrovića od njegovih dečačkih dana u Zagrebu do odlaska u NBA ligu, a sniman je na autentičnim lokacijama u Šibeniku, Zagrebu, Nju Džerziju i Njujorku.

Uskočiti u ulogu legendarnog Mirka Novosela nije bilo nimalo lako iako Kekin odranije ima dosta glumačkog iskustva. Pripremao se mesecima kako bi što bolje prikazao lik i delo čuvenog trenera na Draženovom putu do uspeha.

- Za početak sam pogledao sve što sam mogao o Mirku Novoselu i Ciboni, sve dokumentarce, snimke i njegova gostovanja u sportskim emisijama. Mirko mi se učinio kao vrlo fokusiran, disciplinovan i pragmatičan čovek koji nije pio alkohol, a nije bio ni sklon nekim ekstravagancijama. Nije lako tumačiti likove bez nekih većih poroka, ali, srećom, Mirko je imao i svoju temperamentnu stranu - rekao je Kekin.

image001-1.jpg
Marko Topić 
foto: Marko Topić

- Bilo je vrlo izazovno za čoveka moje visine da glumim s dvometrašima, ali sam baš uživao, a naročito u sceni kad kao trener objašnjavam nova košarkaška pravila. Filmska ekipa je bila takva da mi je nakon poslednjeg dana snimanja bilo nekako žao što se već završilo. Nemam sumnje da će publika uživati u filmu - istakao je nekadašnji frontmen grupe Hladno pivo.

1601-dragan-kadic.jpg
Dragan Kadić 
foto: Dragan Kadić

Inače, Kekin ima uspešnu glumačku karijeru. Na televiziji i filmu ostvario je dvadesetak uloga. Igrao je u serijama "Bitange i princeza", "Državni posao", "Crno-bijeli svijet", ali i u filmu "Pevajte nešto ljubavno", koji je nazvan po hitu benda Hladno pivo.

Mile Kekin nastavlja svoju vrlo uspešnu turneju „Soundtrack za život“ na kojoj izvodi pesme iz svih faza svog autorskog rada, od prvih albuma Hladnog piva do danas. U Srbiji ga očekujemo od septembra meseca nadalje i to u ovim gradovima: 14.9. Niš, 1.11. Novi Sad i 2.11. Beograd,