Ekipa nagrađivanog filma "Za danas toliko" u saradnji sa MFC i Sinepleksom organizuje humanitarnu projekciju filma u ponedeljak, 22. jula. u 20 sati, najavili su na Instagram stranici ovog ostvarenja.

za-danas-toliko-4.jpg
Altertise 
foto: Altertise

Sav prihod ide za lečenje Kragujevčanke Danijele Cvetković.

Cena karte je 500 + dinara a karte se mogu kupiti na dan projekcije od 19 sati na pultu na ulazu u Sinepleksa Big Kragujevac.

budi-human.jpg
Budi Human 
foto: Budi Human

Danijeli je 2020. godine ustanovljena dijagnoza malignog melanoma (C43.5 Melanoma malignum trunci).

Nakon potvrde dijagnoze usledilo je operativno lečenje na Institutu za onkologiju Srbije.

Na žalost nakon nekoliko meseci došlo je do progresije bolesti. Lečenje je nastavljeno ciljanom terapijom koja je u početku bila delotvorna ali nakon 15 meseci uočene su metastatske promene.

Različite terapije nisu dovele do poboljšanja Danijelinog zdravstvenog stanja, a bolest je progresivno napredovala.

Nadu u izlečenje Danijela je našla na klinici u inostranstvu gde će lečenje biti nastavljeno TIL terapijom (terapija tumor-infiltrirajućim limfocitima).

S obzirom da lečenje iziskuje velike troškove Danijeli je potrebna pomoć svih humanih ljudi u vidu donacija kako bi se što pre prikupila neophodna sredstva.

img-20240711-112217.jpg
Kurir/D.Đ 
foto: Kurir/D.Đ

Sredstva su joj potrebna za terapije, specijalističke preglede, operativno lečenje, laboratorijske analize, bolničko lečenje, putne troškove kao i troškove smeštaja u toku lečenja.

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Danijelu Cvetković (1982).

Uplatom na dinarski račun:

160-6000001996889-05

Uplatom na devizni račun:

160-6000001997905-61

IBAN:

RS35160600000199790561

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

za-danas-toliko-04--copy.jpg
CEBEF / FEST promo 
foto: CEBEF / FEST promo

Film "Za danas toliko" sniman je u Kragujevcu, gde živi i njegov autor Marko Đorđević. On, ne samo da je potpisao režiju, već i scenario, i montažu ostvarenja u kojem uloge tumače Filip Đurić, Ivana Vuković (oboje odigrali ključne role i u filmu "Moj jutarnji smeh", Nikola Rakočević, deca Miona Pejković i Milica Jovović, i Goran Bogdan.

- Komadići i odlomci stvarnosti mešaju se s bogatim unutrašnjim svetom naših junaka stvarajući atmosferu ovog filma, smeštenog negde između mašte i realnosti. Budući da je filmska porodica Šarenac sastavljena od sve samih zanesenjaka, takav je i ton, pomalo uzdignut od zemlje i lepršav, stalno spreman na šalu i pesmu. U trenucima kad su opruge stvarnosti pucale i kada nam se činilo da smo laki kao pero i visoko među oblacima, počeli smo da verujemo da je moguće dostići i uhvatiti sreću, zgrabiti je i utisnuti u ovaj film da ostane tu zauvek. Ovo je film u ime vedrine - istakao je reditelj.