"JEDVA ČEKAM DA OVAJ FILM VIDI PUBLIKA U SRBIJI" Marija Bergam o priči "Here Be Dragons" koja govori o ratu i zločinima ali i...
Foto: Marina Lopičić

velika uloga na engleskom jeziku

"JEDVA ČEKAM DA OVAJ FILM VIDI PUBLIKA U SRBIJI" Marija Bergam o priči "Here Be Dragons" koja govori o ratu i zločinima ali i...

Kultura -

Od 16. avgusta australijski film "Here Be Dragons", koji je sniman početkom 2020. u Beogradu, biće dostupan na svim većim platformama u SAD i Kanadi. Priču nosi Dejvid Lok, a pored njega se pojavljuju u velikim ulogama Marija Bergam, Zoran Pajić, Svetislav Bule Goncić, Slobodan Beštić, Ana Sofrenović i drugi. Glavni junak poput nekog modernog Hamleta dolazi u Srbiju da se osveti zbog zločina u ratu, ali boravkom u Beogradu shvata da prošlost moramo ostaviti iza sebe.

Marija Bergam, film Here Be Dragons
foto: Privatna Arhiva

Marija Bergam tumači glavnu žensku ulogu i za Kurir otkriva utiske sa snimanja i o radu na ovom ostvarenju.

Film ste snimali pre četiri godine. Kada će ga videti naša publika?

- Mi, glumci koji smo igrali u filmu, nestrpljivo očekujemo beogradsku premijeru i nadamo se da će se ona desiti uskoro. Radujem se mnogo da i naša publika konačno vidi ovaj hrabri autorski film australisjkog reditelja Alistera Brauna, koji je ispričao jednu uzbudljivu aktuelnu priču.

Kako ste dobili ovu ulogu i šta još možete da nam otkrijete o filmu?

- Imala sam sreću da na kastingu dobijem glavnu žensku ulogu - ulogu Mire Vučković. Mira je mlada beogradska umetnica koja se uprkos svim iskušenjima u životu trudi da izgradi svoju pevačku karijeru. Ona je samohrana majka koja se nedavno razvela od kontroverznog lika Novaka, kog tumači Slobodan Beštić, i sada se zaljubljuje u stranca koji joj otvara vrata za novi život... Da li će biti izneverena, videćete u filmu.

Marija Bergam, film Here Be Dragons
foto: Privatna Arhiva

U filmu igra i Ana Sofrenović. Da li ste snimali zajedno?

- Anu sam srela i upoznala na snimanju, ali nismo imale zajedničkih scena. Ona je izuzetna glumica i drago mi je da sam imala priliku da je upoznam.

Imate li neku anegdotu sa samog snimanja filma?

- Naravno, pošto sam glumila na engleskom, kad bih imala zahtevne emotivne scene, dešavalo bi mi se da do te mere omašim tekst da svi počnu da mi se smeju u toku kadra. Šta da se radi... Rad s rediteljem Alisterom Braunom bio je za mene veliko zadovoljstvo i uživanje, iako je moja uloga bila veoma zahtevna. Veoma je topao i vaspitan čovek, bila sam zadivljena koliko je strpljiv, koliko je u stanju da svakoga sasluša, koliko poštuje i uvažava svakoga. A opet, stavljao je pred ekipu izuzetno zahtevne i precizne zadatke. Rezultat te saradnje je, kako kažu ljudi koji su gledali film, moja najbolja uloga u dosadašnjoj karijeri.

Marija Bergam, film Here Be Dragons
foto: Privatna Arhiva

Da li ovaj film može da doprinese pomirenju na Balkanu?

- Naš film ima u pozadini ratnu priču. Ne smem više da otkrivam. Glavi junak je, kao Hamlet, u premišljanju da li da se sveti ili ne.

Kako provodite leto? Na jesen vas čeka velika pozorišna premijera.

- Koristim vreme da maksimalno uživam s porodicom. Dosta putujem poslovno, radujem se novim projektima koji me čekaju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track