KO JE EMOND TARGERIJAN? Zgodni princ hipnotisao je sve u Kući zmaja, a glumac otkriva IZVOR NJEGOVOG ZLA i ko su mu bili uzori
Foto: HBO

MOŽDA NISTE ZNALI

KO JE EMOND TARGERIJAN? Zgodni princ hipnotisao je sve u Kući zmaja, a glumac otkriva IZVOR NJEGOVOG ZLA i ko su mu bili uzori

Kultura -

Glumac Evan Mičel, koiji igra Emonda Targerjena, jednog od glavnih junaka serije "Kuća zmaja", otkrio je nedavno za jedan podkast ko mu je sve poslužio kao uzor za pravljenje ovog lika.

On je pomenuo Tonija Soprana, Roberta de Nira i Pitera O’Tula, kao "Lorensa od Arabije".

Novčić kao simbol unutrašnje borbe

Kuća zmaja, serija Kuća zmaja
foto: HBO

- Likovi poput ovog, koji poseduju ogromnu moć i svesni su da mogu da mogu da urade stvari koje niko drugi ne može, poslužili su mu kao uzori. Oni vide svoju moć kao poziv da postignu velike stvari i ugraviraju svoja imena u istorijske knjige - piše Vanity Fair.

Na primer, u drugoj epizodi Emond pronalazi novčić koji kasnije postaje važan simbol za njegov lik. Inspiraciju za korišćenje novčića je preuzeo od Džejmsa Gandolfinija, koji je u "Sopranovima" koristio male predmete kao način da oseti napetost i unutrašnju borbu svog lika.

Osećaj krivice

Kuća zmaja
foto: Printscreen YouTube

Mičel je novčić koristio kao podsećanje na pokušaj ubistva koji je skoro koštao Emonda života.

Iako se u seriji ne vidi mnogo njegove krivice, on je ipak oseća zbog smrti koja se dogodila umesto njegove. Ovaj događaj i dalje mu je u mislima, što dodatno objašnjava njegovu unutrašnju borbu.

Glumac svog princa opisuje kao nekoga ko se vodi kodom koji mu pomaže da ostane hladan i nepokolebljiv.

Ljubav prepreka za moć i uspeh

serija Kuća zmaja, Kuća zmaja
foto: HBO

U njegovom svetu, ljubav se smatra slabošću, a Alisent predstavlja njegov "kriptonit" jer je ona ta koja izaziva njegove unutrašnje konflikte. Da bi postigao svoje ciljeve, Emond oseća potrebu da se distancira od onih koje najviše voli, slično kao dete koje se ponaša agresivno prema osobi koja ga privlači. Za princa, Alisent je prepreka u njegovom tragu za moći i uspehom.

I dok mnogi Emonda video kao veoma zlog, sam princ veruje da je njegovo ponašanje opravdano. On bi na "skali zla" mogao da dobije ocenu "devet" , dok bi on sam sebi dao "jedinicu".

Nikada nije osetio bezuslovnu ljubav

Mičel navodi da je Emond tokom odrastanja bio zapostavljan i nikada nije osetio bezuslovnu ljubav. Kao zapostavljeni sin, smatrao je da bi trebao da bude tretiran kao prvi, a zadatak drugog sina je da se bori u ratovima i da čini neophodno zlo.

serija Kuća zmaja, Kuća zmaja
foto: HBO

Kao dete je bio zanemarivan i neprekidno zlostavljan od strane svoje braće i rođaka, što je uticalo na njegov osećaj pripadnosti. Sa novostečenom moći koju je dobio preko Vagara, Emond traži validaciju i pažnju kroz rat i sukob, pokušavajući da pronađe svoje mesto u svetu i dobije priznanje koje nije dobio kao dete.

(Kurir.rs/24sedam/I.M.)

Bonus video:

01:29

AMMAR MEŠIĆ OTKRIO KAKO JE DOBIO ULOGU U IGRI PRESTOLA! Opisao iskustvo sa snimanja: SAMO OVO Srbiji fali da bude svetski nivo!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track