ANĐELKINA KAPIJA KRIJE VELIKU TAJNU: Ljubitelji serije "Ranjeni orao" hrle u Trebinje, ali OSTANU RAZOČARANI ZBOG JEDNOG DETALJA
Foto: Kurir, Printscreen

zavirite u trebinje

ANĐELKINA KAPIJA KRIJE VELIKU TAJNU: Ljubitelji serije "Ranjeni orao" hrle u Trebinje, ali OSTANU RAZOČARANI ZBOG JEDNOG DETALJA

Kultura -

Anđelkina kapija jedna je od najupečatljivijih atrakcija grada Trebinje. Kultni kadrovi serije "Ranjeni orao" snimljeni su upravo ispred jednog malog dvorišta, a ono je i danas nezaobilazna lokacija za turiste.

Sloboda Mićalović, Ivan Bosiljčić, Ranjeni orao
foto: Printscreen YouTube

Stara vrata na oronuloj kući postala su poznata nakon što je kroz njih prolazila glumica Sloboda Mićalović u seriji Zdravka Šotre "Ranjeni orao".

Iako su unutrašnjost dvorišta i kuće snimani u Beogradu, kapija je u poslednjoj deceniji postala turistički brend Trebinja, a turistička organizacija ovog grada je obnovila kapiju.

Tajna koju kriju vrata

Anđelkina kapija, Trebinje
foto: Kurir

Razledajući kapiju mnogi turisti ostaju razočarani što groz nju ne mogu da prođu i uđu u dvorište iz serije "Ranjeno orao". Anđelkina kapija je zaključana katancem, a na njoj stoji napomena da ona danas nema nikakvu funkciju, te da iza nje nema dvorišta, kao i da kroz nju nikada nije prošla Anđelka.

Anđelkina kapija, Trebinje
foto: Kurir

Odmah pored nje je i najuža ulica u Trebinju kojom u seriji Nataša Ninković vozi automobil. Tu je i prozor sa kojeg je pokojni glumac Marinko Madžgalj gledao u Anđelku, kao i njegov dućan metražne robe, a na tom mestu je danas suvenirnica Ćiro.

Sloboda posetila Trebinje

Zanimljivo je da je u avgustu prošle godine i sama Sloboda Mićalović obišla ovu turističku atrakciju, slikajući se pored iste.

Anđelkina kapija
foto: printscreen/instagram

"Jednom kad se vratiš, sve će biti deo prošlosti, sve osim moje ljubavi", napisala je tada glumica.

(Kurir.rs/I.M.)

Bonus video:

00:22

Ivan Bosiljčić i Sloboda Mićalović pevaju u kafani Kad zamirišu jorgovani

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track