PREMIJERE NOVIH FILMOVA VUKA RŠUMOVIĆA I MIRJANE KARANOVIĆ: Poznat program 30. Sarajevo film festivala i ko se bori za nagrade
Foto: Nebojša Babić

konačno

PREMIJERE NOVIH FILMOVA VUKA RŠUMOVIĆA I MIRJANE KARANOVIĆ: Poznat program 30. Sarajevo film festivala i ko se bori za nagrade

Kultura -

Za nagrade Srce Sarajeva u takmičarskim programima 30. Sarajevo film festivala takmičiće se 54 filma, a tri će biti prikazana izvan konkurencije, saopštili su organizatori.

Među bogovima
foto: Promo

Čast srpske kinematografije braniće ostvarenja "Među bogovima" Vuka Ršumovića i "Majka Mara" glumice Mirjane Karanović. U četiri takmičarske selekcije - igranog, dokumentarnog, kratkog i studentskog filma - 19 filmova će zabeležiti svetsku, devet međunarodnu, tri evropsku, 23 regionalnu i tri bosanskohercegovačku premijeru.

Među bogovima, Vuk Ršumović
foto: Promo

- Naš region je istovremeno u žiži i na margini svetske pažnje, a festival pruža jedinstvenu priliku za dublje razumevanje svih nijansi iskustava s geopolitičke i umetničke margine koje često nedostaju u sklapanju kompleksne slike današnjice. Srce Sarajeva je u proteklih 20 godina, otkako se dodeljuje, postalo zaista vredna filmska nagrada - izjavio je direktor Sarajevo film festivala Jovan Marjanović.

Jovan Marjanović
foto: Edvin Kalić

30. Sarajevo film festival će biti održan od 16. do 23. augusta 2024. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track