Festival evropskog i mediteranskog filma počeo je u Trebinju, a ove godine dobitnici nagrade Zlatni platan su Nives Ivanković i Ljubomir Bandović, saopštili su organizatori.

Glumac je stigao u Trebinje, a novinari su mogli da vide i njegov novi imidž. U pratećem delu festivala biće predstavljena različita književna izdanja: triler romani autora kao što je Marko Popović, poezija Nemanje Dragaša, kao i "Partizanski vestern Žike Mitrovića" u razgovoru sa autorom Nedjeljkom Kovačićem. Knjiga "Poseban kadar", zbirka ličnih istorija filmskih novinara i kritičara, biće predstavljena u razgovoru sa urednicom Jelicom Stanojčić. U okviru pratećih programa, organizatori najavljuju radionicu filmske glume, koju će voditi glumac i reditelj Dejan Aćimović.

tajfun-nemanja-nikolic-1.jpg
Nemanja Nikolić 
Dejan Aćimovićfoto: Nemanja Nikolić

- Festival će i ove godine imati promocije van Trebinja, i to u Ljubinju u utorak i sredu (30. i 31. jula), gde će biti prikazana dva filma - "Čuvari formule" i "Ruski konzul" - navode organizatori.

film-ruski-konzul.jpg
Goran Đukanović 
foto: Goran Đukanović

Tokom trajanja 12. Festivala mediteranskog i evropskog filma u Trebinju biće prikazano oko 30 kratkometražnih, dugometražnih i dokumentarnih filmova iz 15 zemalja, a filmovi će biti prikazivani u Letnjoj bašti Doma mladih, dvorištu Muzeja Hercegovine, u Kulturnom centru Trebinje i na terasi hotela "Leotar".

Bonus video:

Kurir televizija  Ljubomir Bandović: Zbog ove scene nisam spavao dve noći