GLUMAC PRIMORAN DA RADI KAO DOSTAVLJAČ ZBOG DUGOVA ZA KREDIT: Prijateljici je bio ŽIRANT, ona ga prevarila i sada GRCA U DUGOVIMA
Foto: Printscreen/Youtube/24sata

GODINAMA SE BORI SA OVIM

GLUMAC PRIMORAN DA RADI KAO DOSTAVLJAČ ZBOG DUGOVA ZA KREDIT: Prijateljici je bio ŽIRANT, ona ga prevarila i sada GRCA U DUGOVIMA

Kultura -

Hrvatski glumac Kristijan Ugrina (51) deset je godina vraćao tuđe dugove, što ga je dovelo do teške finansijske situacije. Zbog toga je ovaj glumac Zagrebačkog pozorišta mladih bio prisiljen tokom jednog perioda da radi i kao dostavljač hrane i snalazio se kako god je znao i umeo kako bi otplaćivao kredit koji nije bio njegov. Kako se našao u ovoj situaciji ispričao je jednom prilikom i otkrio kako je imao dobru nameru pomoći prijateljici i nije ni slutio kako će se ova situacija na kraju razvijati i u kakve će ga probleme dovesti.

"To je standardna hrvatska priča kad neko hoće nekome pomoći, a taj drugi iskoristi tu dobronamernost. Tako sam i ja završio u jednoj takvoj priči kada me žena mog profesora s Akademije, kojeg sam jako voleo, pitala hoću li joj biti žirant za dva kredita. Pristao sam, a ona je u jednom trenutku prestala vraćati te kredite pa sam kao žirant nasledio te dugove", ispričao je glumac tada za RTL.

Kristijan Ugrina govorio je o svojim dugovima
Kristijan Ugrina govorio je o svojim dugovimafoto: Printscreen

Ugrinova koleginica glumica mu je, nakon smrti supruga, kazala da diže kredit kako bi mužu podigla nadgrobni spomenik i rate kredita je plaćala sve do odlaska u penziju i tada je, ispričao je glumac i dodao kako je njegova prijateljica napravila moratorijum na kredit, ali kamata se morala plaćati i taj je iznos samo rastao.

"Cifra je postala golema. Na kraju sam jedan kredit u pregovorima s bankom otkupio za nekih 50 do 60 hiljada kuna", govorio je Ugrina.

U međuvremenu je njegova koleginica kojoj je bio žirant preminula, a on i banka su trenutno u statusu quo jer nema odakle platiti dug. Snalazi se na razne načine. Osim u matičnom pozorištu ZKM-u, novac je zarađivao na građevini, a danas razvozi hranu na biciklu.

Ugrina kaže da dugovi njegove pokojne prijateljice koje on mora vraćati nisu jedini njeni dugovi, a saznao je da su nastali zbog kocke. Krajem prošle godine pokrenut je apel kako bi se glumcu pomoglo oko zatvaranja kredita te kako bi konačno mogao živeti s brigom manje.

Kristijan godinama vraća dugove
Kristijan godinama vraća dugovefoto: Printscreen/Youtube/24sata

"Mobilni mi danas ne prestaje zvoniti… Moja situacija s otplatom tuđeg kredita traje zaista jako dugo. Deo kredita sam već otplatio, a drugi još nisam. Ostalo je 12.000 eura, kao što je u apelu za pomoć navela moja prijateljica Anđelka Mustapić. Već dugi niz godina se samostalno s tim nosim, a kroz te godine mi je veliki broj ljudi rekao isto da su i oni bili žiranti za kredit i da ga sada otplaćuju drugoj osobi. To je očito hrvatska realnost i to je najtužnije od svega – u telefonskom razgovoru za Večernji list rekao je Ugrina.

(Kurir.rs/Večernji/M.J)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track