Retko koje replike se toliko citiraju u svakodnevnom životu kao one glumca Lazara Ristovskog iz filma "Bumerang" reditelja Dragana Marinkovića. Na Kurir televiziji ovog vikenda biće prikazana kultna komedija kao deo ciklusa posvećenog nezaboravnim ulogama Milene Dravić.

milena-dravic-film-bumerang.jpg
Zilion film 
foto: Zilion film

Kafe "Bumerang" je jedan od brojnih beogradskih kafića i, samo naizgled, predstavlja idealno mesto za okupljanje neobičnih likova, ali zapravo on je mnogo više od toga. Tu se rađaju ljubavi, ugovaraju poslovi, čak se rešava misteriozno ubistvo i oživljavaju mrtvi, a gosti kafića - policajci, kriminalci, taksisti, pijanci i drugi - samo su ljudi koji pokušavaju da istrpe izazove sopstvenih sudbina u prostoru koje ih je sticajem srećnih i nesrećnih okolnosti okupio na istom mestu.

basara.jpg
Kurir 
foto: Kurir

Da je ovo čista umetnost, koja zaslužuje da se gleda iznova, možda najbolje dokazuje podatak da scenario potpisuju naša dva velika pisca Filip David i Svetislav Basara.

naslovna-filip-david.jpg
Marina Lopičić 
foto: Marina Lopičić

- "Bumerang" je jedan od kultnih filmova, a takvim ga, pored sjajne režije Dragana Marinkovića, čine i glumci koji u njemu igraju. Milena je ovom ulogom pokazala kakva je, pored svih dramskih uloga, sjajna i rasna komičarka - kaže glavni glumac i producent ovog ostvarenja Lazar Ristovski.

lazar-ristovski-jednostavne-price-knjiga-promocija.jpg
Damir Dervišagić 
foto: Damir Dervišagić

Prvi put na velikom platnu se ovde pojavljuje Paulina Manov, a igraju i Petar Božović, Nebojša Glogovac i Dragan Gagi Jovanović. Božović je s Milenom igrao i u "Hasanaginici", a njihovo prijateljstvo trajalo je gotovo pola veka. Prvi put ih je spojio njen bivši suprug, reditelj Puriša Đorđević.

- O Mileni šta da kažem? Gledajući filmove, s tugom konstatujem da takve glumice i pojave nećemo dugo imati. Nadam se da nisam u pravu - kaže Božović za Kurir.

364a2646.jpg
Nenad Kostić 
foto: Nenad Kostić

Gledaćemo na Kuriru i "Povratak", "Predstavu Hamleta u Mrduši Donjoj", "Hasanaginicu", "Čovika od svita", "Nemirne" i dokumentarni film o ovoj legendarnoj dramskoj umetnici.