VELIKI POVRATAK NA EKRANE SRPSKE DIVE! Cvijeta Mesić: Radim samo ako mi se nešto dopadne, a u novoj seriji igram sa Vitom
Foto: ATA images

TV ekran

VELIKI POVRATAK NA EKRANE SRPSKE DIVE! Cvijeta Mesić: Radim samo ako mi se nešto dopadne, a u novoj seriji igram sa Vitom

Kultura -

Pre gotovo pola veka glumica Cvijeta Mesić odigrala je upečatljivu ulogu tetka Vukice u filmu "Ljubavni život Budimira Trajkovića" reditelja Dejana Karaklajića. Posle je glumila i u ostvarenjima "Grlom u jagode", "Specijalno vaspitanje", "Pučina", "Otvorena vrata", "Nož", "Beogradski fantom", "Andrija i Anđelka", "Smrdljiva bajka", "Pet", "Klan", "Tajne vinove loze" i drugim.

Cvijeta Mesić, Velimir Bata Živojinović
foto: Jugoslovenska Kinoteka

Ponovo na poziv Karaklajića, ova dramska umetnica deo je nove serije "Miholjsko leto", koju ćemo naredne godine gledati na Radio-televiziji Srbije.

- Moja junakinja se zove Eva i bivša je stjuardesa. Mogu da kažem da je to jedan fenomenalno napisan ženski lik. Ona uvek poentira, duhovita je, stvarno pravi neke zavrzlame, buni se i diže revoluciju - kaže glumica, čiji pas Vito takođe igra u seriji.

- On je već star. Ne vidi i ne čuje. Miran je ko bubica. Kad sam pitala produkciju da li će Vito dobiti honorar, rekli su mi: "Ti treba nama da platiš jer si dobila kuče" - objašnjava Mesićeva.

Cvijeta Mesić, serija Miholjsko leto
foto: Nikola Ristić RTS

Razgovor prekidaju iz produkcije.

- Moram da nastavim da snimam. Ima me u skoro svakoj sceni. Najviše sam snimala sa Anicom Dobrom i Gordanom Gadžić - objasnila nam je u razgovoru na setu glumica i dodala da su deo ekipe i Svetozar Cvetković, Mladen Nelević, Nemanja Oliverić, Jelena Stupljanin, Elizabeta Đorevska, Maja Mandžuka i mnogi drugi.

Ukratko, General, Lelica, Rosa, Eva, Pilot i Gvozden samo su neki od pitomaca doma za starije i junaci nove serije "Miholjsko leto", koju ćemo gledati od marta sledeće godine na RTS. Kreator ove priče je Ivan M. Lalić, a na scenariju su mu pomagale Jelena Vuksanović i Jelena Ilić. Režiju potpisuju Ivan Stefanović i Dejan Karaklajić, a imaće 12 epizoda. Cvijeta je poslednju ulogu ostvarila u "Klanu".

Cvijeta Mesić, serija Miholjsko leto
foto: Nikola Ristić RTS

- Radim samo ako mi se nešto dopadne. Kad je tekst odličan, dobar reditelj i glumci, onda ni serija ne može da omane. Uverena sam da će "Miholjsko leto" postići veliki uspeh. Tema serije je zanimljiva. Nekako je sve drugačije. Veoma je duhovito napisana serija, što je bio razlog što sam pristala da radim - zaključuje glumica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track