Glumac Stevan Radusinović u nedelju veče iznenada je preminuo u 47. godini. Akademiju je završio na Cetinju, a od 2001. je član Crnogorskog narodnog pozorišta. Igrao je u "Lažnom caru Šćepanu Malom", "Smrtnim grijesima", "Snu ljetne noći", "Višnjiku", "Don Žuanu"..

foto: Promo

Stevan je glumio u seriji "Naša mala klinika", a brojne kolege sada su se oprostile od njega:

- Pamtim te kao najpametnijeg među nama... Kao jedinog od čije sam kritike se plašio, kao nekoga ko je mogao zapamtiti 47 imena zaredom, 47 pojmova, 47 ulica, 47 nebitnih stvari... I toliko godina si zapratio svoju senku, da ne bude da je slučajnost tvoj partner. Pamtimo te kao uzornog druga na sceni, koji nas je terao da budemo tačni, da ne kasnimo. Na kraju... Tvoja pamet je bila vanvremenska, tvoj talenat je bio vanredan, život surova borba u uglu, gluma je bila način da izađeš iz istog i suprotstaviš se svemu, tvoj osmeh je bio odbrana od prošlosti i poziv na budućnost - napisao je Slaviša Čurović.

foto: Pritnscreen Praktična žena

Stevanu su poslednje zbogom uputili mnogi s kojima je delio scenu.

- Stiv, odzvanja muk. Neprebol. Tvoj neverovatan talenat i ljubav za svakog. Volim te - napisala je glumica Branka Otašević, dok je glumac Pavle Popović objavio njegovu sliku i stavio emotikon slomljenog srca.

foto: ATA images

Svetozar Cvetković je napisao:

- Uz ujdurme ovdašnjih života i kao po običaju u vrelini leta otišao je prethodne noći u Podgorici - Stevan Radusinović. Javnost će ga se u treptaju oka setiti po njegovom neobičnom habitusu, ja ga znam kao vrsnog i autentičnog, jedinstvenog, originalnog glumca i čoveka. Nije mu bilo vreme za odlazak, baš nikako....

Glumac Stevan Radusinović biće sahranjen u krugu porodice.